Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 10 februari 2013

Sköna söndag!

Vissa dagar är bara så där bra och just i dag har det faktiskt varit en sådan dag. Som Molly uttryckte saken, "I dag är en bästadag och jag är alldeles skrattig i huvudet!"

Hon blev på toppenhumör redan vid frukost. I bland kan det, i det här huset, hända att man får Nutella som pålägg och bara det är ju toppen. Extra superdupertoppen blir det om man då kan få det på ett paprikakex! Smaskisgott, enligt Molly.

Efter frukosten gick trollen upp till lekrummet på övervåningen och satte på Mollys Funky Kidzskiva och dansade loss en bra stund. Under tiden passade jag på att förbereda riset till sushin vi ska äta i morgon. Det är en ganska lång procedur för att få ett perfekt sushiris, det ska sköljas, vila, kokas och kryddas innan det kan formas till norimaki, temaki eller nigiri. Jag hade helst gjort några inari också men kunde inte få tag på någon friterad tofu just nu.

Jag gjorde också några piroger på resterna efter köttfärssåsen vi hade till lunch, det är så skönt att ha i frysen och ta till om picnicsuget blir för stort. Jag hade en rulle färdig smördeg i frysen, så just den här gången blev det superenkelt att göra dem.

Mitt i allt mitt matlagande kom Labbe och barnen på en fantastisk idé, de skulle ut och åka motorcykel i snön! De hade så kul och Theo körde runt, runt, varv efter varv. Han tyckte det var oerhört spännande att köra i den djupa snön, det var så trögt att få fart på motorcykeln och himla lätt att sladda. Fast det var ju ingen större risk att slå sig när han landade i den mjuka snön!

Molly var helnöjd med att, med hjälmen på huvudet, titta på och ville inte alls köra själv. Men oj så hon skrattade när Theo sladdade runt och sprutade både snö och gräs över hela baksidan. Undrar jag hur vår gräsmatta kommer se ut fram i vår...

När barnen sedan kom in, plockade de av sig i bara underkläderna, för då skulle de måla med fingerfärg! De upptäckte snabbt att om man blandar alla färger ordentligt så blir det en trevlig grönbrun färg av allt...

Även middagen i dag bidrog starkt till att det blev en sådan bra dag. Vi valde att äta sådan mat som minimerar tjatandet maximalt! Gyllene Måsen! Barnen jublade och åt upp på nolltid för att sedan leka med sina nya små gosedjur som följde med i Happy Mealet. Det är sådana som de redan har i favoriterna Chleo och Bubbles men pyttesmå, så nu har Chleo och Bubbles fått småsyskon!

Småtrollen sover nu, skönt uttröttade av en lång och rolig dag och jag ska mysa ned mig hos Labbe i soffan och tröttglo på TVn ett tag.

I morgon tänker vi extra mycket på Bella som ska få en ny omgång med cellgifter och hoppas på att det går lika bra den här gången som det har gjort de tidigare omgångarna!

2 kommentarer:

 1. Låter som ni har haft en helt underbar söndag :-)
  Det behöver man ha mellan varven :-)

  Hoppas sushin smakar ;-)
  Jag kommer & delar med Molly en annan dag ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ni har haft det tillsammans :)
  Håller tummarna för att Bellas cellgifter biter på den "¤#!#¤ cancern så hon får bli frisk. Det önskar jag alla som drabbas av den skiten. Fuck cancer!
  Ha en fin start på veckan vännen, kram Milla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...