Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 februari 2013

En mycket efterlängtad lördag!

Theos dans på Sinclairs dansskola har ju varit igång i flera veckor nu och Molly står varje gång och kikar in i gliporna i jalusierna och härmar alla danssteg och längtar och längtar.

I dag var de äntligen dags för hennes dans på Funky Kidz att köra igång. Hon var supertaggad hela morgonen! Nästan lite för taggad, så hon inte ville/vågade åka och började tramsa så det stod härliga till. Skulle inte ta på sig, äta frukost, borsta tänder och hår och så vidare. När vi då säger att hon inte behöver åka om hon verkligen inte vill så bryter hon nästan samman. Hon vill ju dansa! Vill väldigt mycket!

Vi kommer iväg till slut i alla fall och hon är sprudlande glad igen. När vi kommer dit så får vi föräldrar vara med i danssalen under uppropet och sedan får vi gå ut. "För nu är ju ni så stora tjejer och killar, så ni fixar det" säger dansfröken. Jag har nog aldrig sett Molly så stolt som hon var just då! Hon är en stor tjej nu! På riktigt!!

När dansen var klar ringde vi Labbe och kollade vad han gjorde. Om han inte hade haft jobb så hade vi tänkt gå på Båtmässan men självklart hade han fullt upp. Vi brukar ju gå varje år men ofta slutar det med att han får åka och jobba och jag går kvar själv därinne, så vi struntade i det i dag. Det visade sig vara ett bra beslut, för han har haft jobb hela dagen.

Vi åkte hem istället och barnen gick ut och lekte i snövädret i stället medan jag lagade lite lunch. Kasslergryta med ananas och ris fick det bli.

Efter lunchen satte barnen på en film, de hade blivit alldeles genomsnöiga när de var ute, så overallerna blev dyblöta och de hade ingen lust alls att gå ut igen. Molly fick välja och då föll valet på Pocoyo.

Under tiden roade jag mig i köket. På Casa finns det så många fantastiska fröknar och en av dem, Lina, har roat sig med att läska mig med bilder en av mina favoritdeserter på Facebook. Citronmarängpaj!! Nu förstod hon allvaret i situationen och fixade raskt fram receptet åt mig och det receptet har jag ägnat eftermiddagen åt att följa!

Jag har absolut inga som helst problem med att avstå sötsaker med några få undantag och just citronmarängpaj är en av de farligaste av dessa. Jag skulle, med lätthet, kunna sätta i mig en sådan paj alldeles själv, njuta av varenda tugga och ändå vara sugen på mer efteråt...

Tack snälla Lina för receptet, den blev ju alldeles fantastiskt god!!

Nu har Molly somnat. Hon lyckades hålla sig vaken, så hon han se Sean Banan på melodifestivalen men sedan blev tröttheten akut och jag fick "offra" mig och natta henne istället för att titta klart. Men vi hörde att han visst gick vidare, bananen...

3 kommentarer:

 1. Så mycket att missa av melodifestivalen var det ju inte när du nattade Molly. Bidragen var lite sisådär igår tyckte jag medan pausunderhållningen var snäppet bättre :)
  Ha en fin söndag, kram Milla

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att Molly kom iväg & fick dansa :-) Inte dumt heller att få höra & få känna sig stor :-)

  När du beskriver hur Molly spanat på Theo & gjort dansstegen bakom så kom jag & tänka på när mina barn var små. Sonen hade precis börjat med engelska & vi förhörde glosor. Dottern är 2½år yngre. Han kämpade med glosorna. När vi var klara sa dottern nu är det min tur förhör mig... & hon kunde glosorna som ett rinnande vatten :-D

  Ha en fin kväll!
  KRam

  SvaraRadera
 3. underbara unge! :)
  krytan där lät riktigt god!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...