Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 15 februari 2013

Universeum och överraskningsbesök.

Har fortfarande inte klurat ut hur jag ska hitta fotoalbumet från det här programmet, så det får bli bara en bild per inlägg. Finns det någon därute som har en Samsung Galaxy S3 och bloggar via Blogger Droid som vet hur man får till detta så får ni väldigt gärna höra av er till mig!

I dag tog vi en sväng till Universeum. Vi började som vi brukar med lite lek på Jobbis nere i källaren. Där kan barnen leka hur länge som helst. När vi hade varit där i någon timma så fick vi sällskap. Mamma, pappa och Lisa kom dit! Småtrollen hade ingen aning om detta, så det blev en väldigt rolig överraskning!

Efter lite lek till åkte vi upp med Diagonalen för att följa vattnets väg. Det finns så mycket att titta på och undersöka och det händer nya saker varje gång man kommer dit.

Helt nytt för i år är Undergången. En nattvärld, nästan helt i mörker. Här samlar de nattaktiva djur och har vänt deras dygn så att de är vakna dagtid och då är det mörkt i lokalerna och nattetid tänder de upp ordentligt. De håller på att bygga upp detta och det förväntas bli klart till sommaren. Just nu hade de flera sorters ormar och skorpioner där och har ett helt gäng med fladdermöss som sitter i karantän, i väntan på att få komma in i landet. Det ska även komma grodor och råttor. Det ska bli jättespännande när det blir klart och jag rekommenderar er att ta en guidad tur genom nattmörkret!

Efter så mycket intryck blev vi rejält hungriga och hade tänkt gå till vår favoritrestaurang, Le Baron men de hade tyvärr stängt på dagen i dag och öppnade inte förrän klockan fyra. Barnen blev så ledsna och ville inte äta något alls till en början men gick till slut med på att äta sushi. Pappa bjöd oss alla och det var riktigt gott. Och mycket!

Mätta och belåtna, återvände vi till Universeum igen och vandrade i sakta mak genom regnskogen och tittade på alla vackra fåglar som flyger omkring därinne.

Till Mollys stora lycka var det provsmakning av larver och syrsor i dag och hon gjorde succé genom att grabba åt sig en stor näve larver och njutningsfullt smaska i sig. Tyvärr var larverna slut i butiken, så hon kunde inte fylla på sitt larvförråd. Men om några veckor ska de ha fått in dem igen, så då blir det en tur dig!

Efter regnskogen gick vi över till andra sidan där barnen fick klättra, springa och leka massor. Igen.

Så trötta vi var när vi väl kom hem nu på kvällen. Vilken lycka att Labbe då kommer hem med tre kilo räkor till middagen! Han vet precis hur han ska fjäska med sin svärmor! Vi åt och åt och ändå blev det en rejäl hög kvar till i morgon!

Nu är det dags för sängen för oss alla. Labbe har ju haft lite otur med jouren och kommit i säng sent och fått gå upp riktigt tidigt hela den här veckan, så han är ganska slutkörd. Jag och Molly ska ju iväg på hennes dans i morgon bitti, så jag bör också krypa till kojs.
Published with Blogger-droid v2.0.10

1 kommentar:

  1. Universeum får nog skrivas upp på saker att se vid nästa Göteborgsbesök även om jag gissar att jag får gå ner i mörkret ensam. Sonen är inte road av spindlar o ormar men där finns ju annat att se har jag förstått :) Härligt att ni fick besök som överraskade de små. Mys och ha det gott i helgen, kram Milla.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...