Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 15 januari 2013

Simskolestart och massor med snö!

I går var det terminspremiär för simskolan. Egentligen började den redan förra veckan men då var vi fortfarande sjuka, så vi sköt på starten en vecka.
Barnen var väldigt taggade, det blev ju inget bad under hela jullovet, så det var riktigt efterlängtat. Molly är först ut den här terminen. Ny dag, ny grupp och en ny fröken och en gammal. Sanna från onsdagarna jobbar även måndagar! Molly blev överlycklig! Den lyckan ihop med badlängtan gjorde att lektionen blev väldigt lyckad. Hon simmade hela varvet runt, gjorde fina andningsvändningar och var alldeles otroligt samarbetsvillig! Även ryggsimmet gick bra. Tyvärr blev hon fort trött, det märktes att hon inte har återfått orken efter influensan men hon kämpade tappert och gjorde alla övningar perfekt. Jag lät henne bara göra varje övning ett fåtal gånger för att spara på orken och dessutom är allt vi gjorde repetition för henne.

Theo börjar sin lektion precis när Mollys slutar, så han fick gå ut till stora bassängen själv. Två av mina gamla simskoleelever går i samma grupp som honom och deras lillasyster går i Mollys grupp, så de kan gå ut tillsammans. Även om Theo är riktigt duktig på att simma, så känns det inte helt ok att han knatar omkring själv därinne. Nu känner han ju nästan all personal också och favvisen Sissi jobbar i badet just på måndagar, så det är ju absolut ingen fara men ändå.

Theo satsar stenhårt på tekniken nu, han vill så gärna simma snyggt som han säger och det märktes under lektionen. Långa fina armar, snygga, raka bentag med minimalt plask på crawlsimmet, fina koordinerade rörelser på bröstsimmet och ett ryggsim som inte svängde allt för mycket. Nu är det ju dessutom nytt år, så då är det dags för ett nytt simborgarmärke för honom. Hans tredje!

Molly kraschade fullständigt under Theos lektion, trots att vi bara satt och tittade på, så Sissi tog över tittandet och Molly och jag hoppade in i duschen när det var en stund kvar av lektionen.

Det var många kända ansikten på badet. Vi har ju simmat på måndagar i så många år innan vi bytte till onsdagar för 1 år sedan och det kändes jättebra att vara tillbaka. Fast egentligen spelar det kanske inte så stor roll vilken dag vi simmar på. Det är nog svårt att undvika kända ansikten. Har ju simmat på Vattenpalatset i så många år nu, sedan början på 90-talet och dessutom jobbat där i flera år.

När vi vaknade i morse var hela världen alldeles vit och fluffig. Det bara vräkte ned! Härligt! Molly blev så glad, äntligen får hon användning för sin julklapp, Hello Kitty-pulkan! Tyvärr är det inte riktigt lika mycket snö nere i Göteborg, där skolan ligger som här uppe på höjden där vi bör med tillräckligt för att hon skulle kunna åka i alls fall. Lycka!

Här blev det fisksoppa till middag i kväll. Theo hörde nog det, för han gick över till Isak och helt plötsligt kom det ett sms från Annika med frågan om han fick äta där! Busunge! Molly tyckte däremot att soppan var fantastiskt god, hon åt och åt. En stor skål, plus en stor bit bröd och en massa bacon.

2 kommentarer:

 1. Tänk att snö kan göra de små liven så lyckliga! :-D

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Ja trots att jag helst vill ha vår sol & barmark så tycker jag det är bättre med snö än regn rusk & gråväder...

  Middagen såg jättegod ut :-)

  Härligt att simskolan kör igång igen. Det brukar ju "alla" barn tycka om, mina gjorde det iaf :-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...