Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 januari 2013

En stor dag för Molly!

Det var det verkligen i går! Det var dagen P, som i promenad, eller dagen S, som i skogen.

En dag i vecka är barnen på förskolan ute hela förmiddagen, i det förlängda klassrummet. De går ut i skogen och upptäcker, leker och det viktigaste av allt, äter en liten matsäck! Första terminen när man går på Casa, så är det så mycket nytt så då går man inte ut på det sättet, det kommer man igång med när man har blivit ordentligt hemmastadd och varm i kläderna. Molly har ju hört Theo berätta om dessa fantastiska promenader, de fortsätter med dem upp i årskurserna och hon har också sett sina äldre kamrater få gå iväg och komma tillbaka med spännande berättelser. Under höstterminen frågade hon ofta när det skulle bli hennes tur att få gå på promenad och jag svarade samma sak varje gång, efter jul när skolan börjar igen, då blir det din tur. Och igår var det då äntligen dags! En liten matlåda med kex och ost och en vattenflaska packades ned i ryggsäcken där sittunderlaget redan fanns på plats. Hon var alldeles studsig hela vägen till skolan och minst lika studsig när jag kom och hämtade henne några timmar senare. Hon bubblade lyckligt om vad de hade gjort, de hade gått låååååångt upp till en jääääättestor sten och så hade de ätit mat och lekt. Fröken förklarade att de hade gått ut genom grinden och upp för kullen som ligger precis bredvid och där, på toppen hade de sedan hållt till. En alldeles lagom lång promenad för ett gäng pigga treåringar!

Helt slut var hon i alla fall och hon somnade på två röda när vi åkte från skolan.

Vi gottade oss med ribs, rostbiff, potatissallad och oliver med mera igår. Skulle fotat men var så hungrig så jag missade det och kom inte på det förrän maten var, i princip, slut. Himla gott var det i alla fall!

Lite sovmorgon fick vi i dag men sedan var lilltrollet alldeles vrålhungrig, så det var bara att pallra sig upp och utfordra henne. Strax därpå vaknade övriga familjemedlemmar också, utom Labbe, som var ute och jobbade sedan flera timmar tillbaka.

Det har varit riktigt smällkallt i dag men otroligt vackert väder! Molly höll ut i nästan en timme ute innan hon ville gå in för att hon frös. Theo däremot hade inga som helst planer på att gå in. Först spelade han och grannpojken hockey, sedan hjälpte han vår andra granne att ta lite häftiga bilder på när Theo åkte på sin snowracer, dragen av deras bil. Ytterst långsamt men fotat på ett sådant sätt så att det ska se ut som om det är full fart. Theo hade hur kul som helst när han fick åka fram och tillbaka på gatan här ute! När de hade tagit en sisådär 400 bilder och hade så det räckte, så övergick Theo till att busa med deras lilla hund, Nismo. De lekte och busade så det stod härliga till!

I
kväll blev det kasslergratäng med ris. En favoritgratäng från när jag var liten med majonnäs, vispad äggvita, senap och grädde i gratängsåsen. Så gott!

Nu är julen helt slut, även här. Pepparkakshuset är kraschat och åtminstone delvis uppätet!

Gottgottgottigottgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...