Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 16 januari 2013

Är inte simning en idrott?

Inte före fem års ålder om man ska tro vissa i alla fall. Nu höjs momsen på baby- och minisim från 6%, som all annan idrott har, till 25%, vilket innebär rejält höjda priser. Detta leder till att färre familjer har råd att låta sina barn gå på simskola från tidig ålder, utan väntar tills barnet fyllt fem år och helt plötsligt kan utöva idrott.

Det pratas hela tiden om det katastrofala simkunnighetsläget bland Sveriges skolbarn och man måste kunna simma för att få betyg i idrott men det ligger idag, på många ställen, helt på föräldrarnas ansvar. Dessutom kommer larmrapport efter larmrapport om att våra barn rör på sig mindre och mindre, så jag kan inte för mitt liv förstår det här beslutet!

Simskola en fantastisk livförsäkring, barnen lär sig inte bara att simma, de får även lära sig respekt för vattnet, hur de ska agera om de skulle falla i eller råka ut för någon annan vattenrelaterad olycka. De får lära sig att man aldrig badar ensam, att man inte simmar rakt ut i en sjö, utan utmed stranden, de får lära sig att livbojen inte är en leksak, utan ett livsviktigt redskap och hur man använder den och mycket, mycket mer. Detta får de i sig från späd ålder och det upprepas ofta för att det ska sitta i "ryggmärgen".

Klicka på länken nedan och stötta namninsamlingen mot denna höjda moms och dela den gärna vidare!

Nej till höjd moms på simskolor!

2 kommentarer:

 1. Mycket viktigt! Jag klickar....Ha en fin dag, kram Milla

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma. Simskola borde vara obligatoriskt för alla barn egentligen. Eftersom det är en bra livförsäkring :-)
  Löjligt att höja priserna så....

  Hoppas dina prover ser bra ut när svaret kommer nästa vecka :-)
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...