Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 3 januari 2013

Fortsatt sjukstuga.

Jag och Molly hade en vaknatt i natt. Hennes feber bara steg och steg, trots olika febernedsättande. Till slut ringde jag 1177 för det kändes inte helt ok när febern började vandra uppåt 41-strecket igen, utan någon som helst reaktion på medicinen. Jag brukar vara väldigt försiktig med att ge febernedsättande, febern fyller ju en väldigt viktig funktion under en infektion men när den går upp över 40 grader vill jag gärna få stopp på stigningen. Och självklart ger jag något om det är så att de har ont men då är det mot just smärtan och inte mot febern.

Jag fick veta att just med influensan kan det tydligen vara så att man inte reagerar nämnvärt på febernedsättande och då får man vara lite extra vaksam, så inte tempen smiter upp över 41 grader, för det är inte helt nyttigt.

Jag skulle hålla henne så sval det gick och åka in direkt om febern gick över 41 grader. Nu stannade den på 40,7 och efter några timmar började den faktiskt vända nedåt!

När hon vaknade på morgonen mådde hon väldigt mycket bättre och tempen har hållit sig mellan 39 och 40 grader hela dagen.

Hon har till och med ätit i dag, både mat och choklad! Det känns ju väldigt bra, hon har ju inte direkt några marginaler, vår lillplutta. Hon går inte upp i vikt alls, har inte gjort så på 1 1/2 år och en nedgång är inte helt nyttigt för henne. Så nu blir det riktigt energirik mat för hela slanten, bara favoriträtter resten av jullovet.

En gräddig gryta med resten av julskinkan, riven wiskeycheddar, mousserande vin och muskot, åts med god aptit och både ris och sallad slank ned.

I dag är det den här killen som mår riktigt dåligt. Han har inte riktigt lika hög feber som Molly hade igår, ligger strax under 40 men han mår ändå riktigt uruselt. Han har sovit nästan hela dagen och kräkts vid flera tillfällen. Det skär i hjärtat att se sina barn så sjuka, man vill bara ta bort det onda och göra dem friska. Theo har ju inte heller något att ta av, så det tar styggt på krafterna. Så typiskt att använda halva jullovet till att vara sjuk på, de hade så väl behövt den här tiden för att vila upp sig ordentligt.

Just nu ligger Theo i soffan och sover med en sval, fuktig handduk över ansiktet. Jag vill gärna ha lite koll på honom när han är så sjuk. Molly däremot, ligger och sussar gott i sin säng, för hennes del är det värsta nog över. Det verkar det vara även för Labbe, även om han fortfarande har rejält med feber och är helt slutkörd.

Nu håller vi tummarna för att hela gänget mår bättre i morgon!

2 kommentarer:

 1. Stackars dina små juveler...
  Influensan har verkligen satt sina klor i många nu...

  Hoppas på snabb tillfriskning...

  KRYA PÅ ER!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad hög feber! Förstår att du blev lite rädd. :-(
  Men skön att den gav med sig till slut. Håller tummarna att ni snart är friska.

  Kram M

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...