Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 21 juni 2012

Ljuvlig värme, försvunna bakformar och pruttfiskar.

Idag har en liten pust av sommarvärme drabbat oss, helt underbart! Synd att jag har använt den till att vara inomhus större delen av dagen. Jag började dagen med att vara riktigt smart! Jag åkte direkt till ICA och handlade midsommardagen, innan jag åkte till jobbet. Nästan tomt på parkeringen och likadant därinne! Redan när jag var färdigt, var det alldeles smockfullt på parkeringen! Sedan var det jobba, jobba, jobba, en god midsommarlunch på restaurangen i huset, lite mer jobba innan det var dags att ta helg. En arbetsdag den här veckan. Lite lagom kan det kännas! Theo plockades upp, sedan midsommarräkorna, den rökta laxen och presentkortet till Mollys fröknar på Mammut, på Knippla Fisk vid Olskroken där vi också samlade upp Linnea som hade varit på ett väldigt (hemligt än så länge) spännande och givande möte, innan det var dags att bege oss ut till vår lilla trotsfia i Öjersjö. Väl hemma var det dags att förbereda tårtan inför i morgon. Japp, ni läste rätt, jag ska göra en tårta!

Själva bakandet visade sig vara det mindre problemet, några burkar kondenserad, sötad mjölk som skulle koka ett par timmar, grädde som skulle vispas och blandas med krossad dajm, digestivekex som skulle smulas och blandas med smällt smör och tryckas ut i formar med löstagbar botten. Och det var nu som de verkliga problemen började. Jag har fyra stycken sådana formar men inte en enda kunde vi hitta, trots att vi letade oss fördärvade i hela huset och garaget. Fattar inte vart de har tagit vägen? Det var bara att slänga sig iväg till ICA i Landvetter och införskaffa två nya.

Jag kam nästan sätta vad som helst på att jag hittar de andra innan helgen är över. Någon som vågar sätta emot? Nu är tårtan på G i alla fall, vi har ätit middag, ugnsbakad falukorv blev det, för enkelhetens skull och nu ska jag strax natta barn. Fast just nu roar de sig kungligt med senaste nedladdningen till plattan, Pruttfiskar! Roligast har nog Linnea...

3 kommentarer:

 1. Önskar dig och de dina en mycket fin och mysig midsommar.
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Var det sk kattenstårta?
  http://www.recept.nu/eric___karlstad/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/kattens_kolatarta_med_daim/
  Den är söt men riktigt riktigt god :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Japp, ser så ut. Minus bananer och med jordgubbar istället och att jag fann receptet i Buffé. :-) God var den i vilket fall! ;-)

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...