Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 22 juni 2012

Midsommar i Landvetter.

En lugn och behaglig midsommar firas här i Landvetter. Tre av barnen är hemma och vi äter gott och njuter av livet. Våra gäster fick tyvärr förhinder i sista stund, så det blev bara vår familj. Inte helt bara det, inte. Mina föräldrar firar på nordvästligare håll, närmare bestämt på Island. Vi fick en liten hälsning på mobilen förut:

Kanske inte riktigt en sådan bild man tänker på när man pratar om just Island... ;-)

Det blev mycket mat, när vi nu blev så få men då har vi färdig lunch till i morgon. Räkor, sill, ostar, rökt lax och annat smått och gott. Lunchen avslutades med en god men väldigt söt tårta, bestående av digestivekexbotten, kolasås, dajmgrädde och jordgubbar.

En välbehövlig dubbel espresso, som pricken över i! Min telefon (måste det varit, kan ju inte varit jag i alla fall...) hade helt missat att just denna fredag är en ledig dag, så den tyckte att det var en toppenidé att väcka mig klockan 06.30 i morse... Nu var tanken att vi skulle grillat i kväll men jag tror att vi får spara det till i morgon istället. Det är ingen som orkar med någon större måltid mer i dag. Det skadar nog inte entrecoten alls, att få ligga och gona sig i marinaden lite till. Tyvärr har det inte blivit någon dans kring midsommarstången här. Vädret har inte varit helt på vår sida. Förmiddagen, när vi hade fullt upp med att fixa och ordna, ja då lös solen och det var varmt och skönt ute men när vi hade ätit, seglade de kolsvarta molnen in och hällde ut sitt innehåll, rakt över oss. Inte ens barnen ville gå ut... Så vi tittade på film istället, Bilar 2 föll valet på. Nu ska vi fixa fram lite chips och dip och annat gott och bara mysa.

3 kommentarer:

 1. Den tårtan åt vi också. Söt men god! :-D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst var den god! Det räckte ju dock med en liten bit. Och så var den väldigt enkel att göra även om den kondenserade mjölken skulle koka väääldigt länge. :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen tårtreceptet från buffé! Den lät som en riktig godistårta, kan tänka mig att den var söt. Smarrig får man hoppas!
  Kram Jenny

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...