Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 31 januari 2012

Linnea fyller 19 år i dag!För 19 år sedan fanns ABC-kliniken på Sahlgrenska sjukhuset fortfarande kvar och söndagen den 31 januari föddes Linnea Mimmi Charlotta där. En verklig drömförlossning i ordets rätta bemärkelse! Jag var så förberedd och supertaggad så allt flöt bara på, ingen smärtlindring överhuvud taget behövdes! Vi hade med en förlossningsterapeut som arbetade på en bok om ABC-förlossningar och flera kapitel kom att handla om vår förlossning. Tyvärr köpte vi inte boken då och nu kommer jag inte ihåg vad varken bok eller författare hette. :-( Men det gör inte så mycket, jag fick ju mitt andra mirakel, 3600g och 49 cm, minstingen av mina fem barn.

När den nyblivna storasystern kom till förlossningen någon timme efter att lillasystern kommit till världen, slängde hon bara en snabb blick på knytet som låg på fällen i korgen och kröp snabbt upp till mig i dubbelsängen istället och bluddrade på om allt hon hade gjort under dagen med sin mormor och morfar. Men så rör Linnea (eller Elin som vi faktiskt kallade henne de två första veckorna) på sig och gnyr lite grand. Då blir Lisa först knäpptyst och sedan far hon ned på golvet och fram till korgen. Sedan utbrister hon: "Mamma, bädis där, titta morfar bädis, mormor, bädis, min bädis!" Hon var så exalterad över upptäckten hon hade gjort så hon upprepade detta om och om igen i säkert 10 minuter! Det låg en riktig bäbis där i korgen!

De första dygnen var hon en riktig ängel med sedan slog koliken till och på den vägen är det. Jag var 22 när jag fick mina första gråa hårstrån och märkligt nog sammanföll detta med Linneas födelse ;-) Hihihi, nejdå, riktigt så illa är det inte men det är en oerhört bestämd och envis dam vi har att göra med. Hon var inte ens tre år när vi hade en riktig fajt och jag frågar henne i skarp ton vem det är som egentligen bestämmer här hemma. Svaret kommer blixtsnabbt och med uppsträckt hand; JAG!


3 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS! till Linnea ;)) Och önskar henne en fin dag.

  Kramiz

  SvaraRadera
 2. En alldeles fantastisk dag att fylla år på :)
  Stort grattis till er Linnea! Jag hoppas hon får en toppendag och att lite paket o tårta inväntar även henne. Vår Rebecca får Ben & Jerrys istället. Hennes favorit :)

  Ser att vi var lika unga då vi fick barn även om du har ett litet försprång med Lisa, hihi.

  Barn är underbara och en gåva!! Massor av kramar till dig och ännu mer grattis och hurrar rop till båda tjejerna ida på deras gemensamma dag :))

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...