Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 11 januari 2012

Simskolan startade hur bra som helst!

Men det var lite strul med att komma iväg. Vi har varit Zingovakter i dag och innan vi skulle åka gick Molly och jag en promenad med honom. Vi var ute ganska länge med honom så han skulle få springa av sig ordentligt. Men det tyckte han inte räckte, för när jag bar ut badväskan till bilen så smet han ut och sprang runt i trädgården som en tossing och spelade fullkomligt döv för mina rop. Ännu roligare blev det när jag skulle fånga in honom, då stannar han, tittar glatt på mig med huvudet på sned ända tills jag är framme hos honom och ska ta tag i kopplet. Då sticker han, glatt skällande iväg från mig. Så där höll vi på i säkert 10 minuter och Zingo och Molly hade urkul. Tillslut gick jag in för att hämta telefonen för att ringa till Ludvig, så han kunde gå ned till Theo och förbereda honom, så att åtminstone hämtningen skulle gå snabbt. När jag har plockat upp telefonen från byrån i hallen, springer något lurvigt förbi mig in i köket. Så enkelt var det alltså att få in honom...

På Vattenpalatset hann vi tom bada en stund innan barnens grupper körde igång, trots Zingofadäsen och det var väldigt uppskattat av båda barnen. Sedan körde Theos grupp igång och vi var med på uppropet och sedan var det dags för mig och Molly att gå in till undervisningsbassängen. Molly var otroligt laddad inför simskolan och nu har hon blivit placerad i en grupp med flera riktigt duktiga barn som också simmar själva. Det kommer bli hur bra som helst för Molly att se andra, i hennes ålder, som också kan. I dag släppte det väldigt med andningsvändningarna, så nu börjar hon vända riktigt fint själv. Jag backar mest framför henne och säger till henne när det är dags att vända tillbaka till mage igen. Hon simmade 2 längder på 12 meter nästan helt utan hjälp, på magen och en längd på rygg. Målet för den här terminen är att hon ska bli helt självständig i sin simning, både på mage och rygg.

Theo var väldigt nöjd när hans lektion var slut och han kom in till oss. Dels hade det gått väldigt bra med simningen och dels visade det sig att han fick en av de instruktörer han hade förra terminen och det tyckte han kändes väldigt tryggt. Det tycker jag också. Det känns ju lite trist att jag inte kan vara med och titta på när han simmar den här terminen, då är det ju bra att veta att han trivs och känner sig trygg med instruktörerna.

Klockan hann bli mycket innan vi kom hem. Då hade vi besök, Marianne och Reine var här för att plocka upp Zingo och de passade på att äta middag med oss. Även Labbe hann hem till middagen efter att ha varit ute på ett knepigt jourjobb. Hsn blev utringd för ett däckbyte på en trailer men när han kommer fram visar det sig att denna trailer har brunnit och det går inte att byta riskfritt på den. Så han fick åka därifrån i oförättat ärende. Känns ju lite konstigt att de missade att nämna den lilla detaljen när de ringde honom. Och lite onödig tidslöseri, tid han kunde ha tillbringat med sin familj istället.

2 kommentarer:

 1. Kan vara skönt för Theo att få vara utan sin mamma ett tag. Huvudsaken är att han trivs.
  Och det verkar han ju göra.
  Men jag förstår dig. Man vill ju se...ALLT!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Busig hund. Vad roligt att det blev så bra för både Theo och Molly på simningen och varje gång jag läser om deras utveckling blir jag lika förundrad.Här lärde sig ju barnen sig att simma bra mycket senare, vilket de naturligtvis inte är ensamma om :)
  Hoppas ni får en härlig torsdag!
  Kramar Milla från ett regnigt, blåsigt Östergötland.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...