Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 22 oktober 2011

Theos toppendag och ny frisyr.

Theo fick ju en så härlig födelsedagspresent av Sissi. En heldag med övernattning! Och i dag var det dags att lösa in den. Theo åkte ju med mig till Casa i morse och hann leka en stund med sin gamla klasskompis Love, som har bytt till Casa i Partille. Som de har längtat efter varandra! Loves storasysyster går kvar på vårt Casa och hans mamma är med i Föräldraföreningen, så nu kommer de ju träffas på mötena i alla fall.

Efter en stund kom Sissi och hämtade Theo och tog med honom på bio. När de hade kommit dit fick jag ett sms där Sissi undrade om vi hade pratat om bränder, för det var mycket diskussioner och frågor om brandlarm, nödutgångar och huruvida han skulle ta med sig väskan om det skulle börja brinna! Jag smet ut från mötet och ringde upp Sissi. Theo har blivit alldeles nojig med detta efter att brandlarmet gick efter en kortslutning när de bytte om efter gymnastiken på Böskolan. Detta var en oerhört traumatisk upplevelse för Theo, eftersom det inte var en förbered övning och ingen visste vad som hände. Theo hade rusat ut i bara kalsongerna, storgråtandes. Dessutom kom ju brandkåren... Så nu blir han nästintill panikslagen så fort han hör minsta lilla pip, tex tvättmaskinen eller självskanningsblipparna och han vill ha stenkoll på nödutgångar och brandsläckare. Så de fick gå igenom en mindre brandövning där på bion innan han kände sig lugn...

Men sedan har de haft så kul! Jag har inte velat störa, så jag vet inte exakt vad de har gjort men jag har fått några rapporter.

Sissi är ju fotbollsspelare, så det har blivit en hel del av den varan. Theo tog ju med sina nya fotbollshandskar ( egentligen skidhandskar från Polarn o Pyret..) just med förhoppning att det skulle sparkas lite boll. De har även haft kittel- och kuddkrig, tittat på Fångarna på fortet och jag misstänker att det har spelats lite TV-spel och ätits sushi. Och nyss kom den här bilden:

Det ser ju inte ut att gå någon nöd på den pojken! Det ska bli så spännande att få höra vad de har gjort! Men oj, så man längtar efter honom!

Jag fick en annan bild skickad till mig:

Det är Lisa som har klippt sig. Klippt mycket! Visst är det snyggt!

Linnea skulle ju ha passat Molly i dag medan jag var på mötet. Hon åkte tom hela vägen hem i natt efter jobbet, så Molly skulle slippa åka med till Casa på morgonen. Men i morse, efter att jag hade åkt, så svimmade hon och det tog väldigt lång tid innan Labbe kunde väcka henne. Vi hade ju hoppats att det hade lugnat ned sig, för nu har hon ju inte svimmat på ett par månader.

Naturligtvis ringer det på jouren och Labbe fick ge sig ut på jobb. Så det var bara för honom att sätta på Molly varselkläderna och ta med henne i servicebilen. Detta tilltag gjorde ju yngsta dottern oerhört nöjd! Det finns ju inget bättre än att få åka lastbil med sin pappa.

Efter mötet mötte jag upp dem på Mc Donalds i Partille, för lite lunch, innan vi åkte på snöslungejakt. Vi köpte en snöslunga förrförra vintern som gick sönder andra gången vi använde den och när vi skulle få en ny så var de totalt slut. Och förra vinter var vi ute för sent, så då var de slut också. Så nu är vi ute i riktigt god tid och dessutom kör vi på en rejälare än den första vi köpte.

Vi började på K-Rauta men de, de hade där kändes lite veka. Men vi hittade massa andra "vill-ha" grejer, bla den här hammocken, en gung- och lekställning och en superdundergrill för hur mycket pengar som helst. Så vi köpte glödlampor och godis istället.

Men på Jula, på andra sidan motorvägen, hittade vi en som verkade bra. Där fick vi dessutom 10% rabatt! Så nu är vi redo för vargavintern!

2 kommentarer:

 1. Jag hoppas att det inte blir ännu en vargavinter.
  Lisa är jättefin i kort hår och småttingarna verkar ha haft en underbar dag.

  SvaraRadera
 2. Kul idé med en egen mysdag för Theo och det verkar utan tvekan som att han kommer ha massor att berätta då han kommer hem :)
  Lisa är jättesnygg i nya frisyren.
  Svimningarna för Linnea är ju mindre kul :/
  men vilken tur att Labbe inte hade hunnit åka iväg innan.
  Hoppas ni hann med lite mys på lördagskvällen också :) Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...