Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 13 juni 2011

Hemfärden med bryggbesök!

Vår semester är över. 

Snyft!

Det har varit hur kul som helst men det är ju alltid skönt att komma hem igen. 

Vi packade in allt och begav oss mot Lalandia för att äta lite frukost innan vi begav oss norrut igen. Utcheckning gjordes smidigt via TVn! Kl 9 var vi så på väg igen. Resan upp gick smidigt och betydligt snabbare än nedfärden, nu slapp vi ju alla rusningsköer. Vi hann tom en liten röd pölse i Fredrikshavn innan det var dags att åka på båten igen. Det blev faktiskt en hel del väntetid, vilket våra vildingar inte tyckte var någon vidare bra idé. En halvtimme stilla i en bil full med rastlösa barn är nog den längsta halvtimme man kan uppleva. Och ut gick ju inte att gå för där öste det ned.

Där borta står båten och väntar på oss. 

Erika lyckade komma åt biljetter till bryggvisningen till oss. Det var jättespännande tyckte vi allihop. Mycket att titta på. Och att pilla på! Händerna i fickorna sa förste styrman till oss när vi kom upp. En mycket bra order, tyckte jag, då slapp mamman vara så nervös att någon av killarna skulle stänga av motorn eller så...

Ni ser ju, hur mycket spännande knappar och rattar som helst, svårt att motstå!

Här sitter de och kör båten.

Koncentrerade gossar.

Genom den här luckan ser de kajen när de lägger till. Det var lååångt ned till vattnet.

Alla blev väldigt förvånade över att ratten på en så stor båt faktiskt inte är större än så här!

Vuxen? Barn? 
Men det var faktiskt vuxna som också ville upp och titta, det var nästintill huggsexa om de få biljetter som släpptes och vissa betedde sig riktigt, riktigt illa. Men Erika stod på sig och fick tillslut biljetterna!

Kapten Adam och Kapten Theo.

Och Kapten Ludvig förstås!

Här kan man kika ned också. Här nere har de en kamera så att de kan se båda sidorna på båten samtidigt och det är väldigt bra för det är inte många centimeter tillgodo när man ska ta sig ur Fredrikshavns hamn.

En mycket lycklig Adam och en lite mer fundersam Theo.

Efter bryggbesöket var det dag för ytterligare en fantastisk buffé. Mycket och god mat blev det och när man var nästan helt proppmätt så upptäckte vi dessertbordet...  

Sedan rullade vi ned till fartygsbutiken för att inhandla lite presenter och annat smått och gott och helt plötsligt var vi framme i Göteborg igen. Och vardagen tog vid direkt, jouren kallade på Labbe redan innan han kom av båten. Men han har ju haft sin längsta semester sedan sommaren 2008, fyra dagar!!

1 kommentar:

  1. Vad kul att ni hade ennså lyckad semester :). Välkomna hem!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...