Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 10 december 2010

Fredagsmys!?

Tanken för dagen var ju att åka in till stan, luncha, julshoppa och kolla in julskyltningen. Nu blev det inte riktigt så men det blev bra ändå!

Lunchandet förlades av praktiska skäl i Mölndal. Var liksom på vägen från revisionsbyrån, där vi hade hämtat min dator och in mot stan.

Och in till stan blev det inte, av praktiska skäl där också. Det gick nämligen inte att ta sig in till stan, totalt kaos med urspårade spårvagnar och annat som lamslog all trafik i innerstan. Som en ganska vanlig dag i Göteborg, med andra ord.

Vi hamnade istället på Allum i Partille. Med ett litet stopp på vägen på verkstan. Vi såg nämligen något jättefint i träden i Mölndals Centrum, det lös och glittrade så fint! Jag och Theo utbrast i kör: "Såna måste vi ha!" Springer in till Gillgrens och det är faktiskt de som har sålt just de vi såg och de hade några paket kvar. Vi köpte två med tio i varje. De ska upp i morgon, tillsammans med övriga slingor.

Det var med panik- och ångestkänslor som vi närmade oss Allum. Fredag eftermiddag brukar betyda kaos men alla var nog inne i stan och skapade kaos där istället, för det var nästan folktomt! (Lite överdrivet kanske men med tanke på vad vi väntat oss så var det känslan man fick.)

Vi började med apoteket, värktabletter till Lisas knä, tätt följt av kabelinköp på Claes Ohlsson.

Först därefter kunde vi börja med julinköpen. Och det gick väl sådär. Theo önskar sig ett teleskop och vi gick till Teknikmagasinet. Men de var slut! I hela Göteborgsområdet... Suck, får leta vidare i nästa vecka.

Barnens julkläder lyckades vi med i alla fall idag.

Theo i sin nya kostym som han har längtat efter så och Molly i sin vackra, blå klänning.

Lite annat småplock blev det också men knappt några julklappar men idéer fick jag!

Tiden bara rusade iväg och helt plötsligt började affärerna stänga! Va? Men vi är ju långt ifrån färdiga!

Tur att ICA Maxi har öppet till klockan 22...

Så länge stannade vi dock inte. Precis när vi svänger ut från parkeringen, ringer telefonen. Det är Linnea.

Hon var väldigt len och glad på rösten, då vill hon alltid något.

"Mamma, Var är du, vad gör du, jag sitter på 511an som precis kör förbi er (vink, vink), strax framme i Partille men har glömt min laddare, kan du åka efter bussen till stationen, hämta upp mig, köra hem mig och sen tillbaka till stationen?"

Hon fick åka med hem och sen körde Labbe henne...

Bortskämd??

Ludvig är också på vift ikväll. På bio, senaste Harry Potter. Han har löst allt själv, bokat, betalt och hämtat! Efter filmen skulle han och Oliver komma hem hit men bussarna var inställda, så de kom bara till Korsvägen sen fick de ta vagnen hem till Oliver som bor i Örgryte. Där sover de inatt.

Och vi som hade köpt ribs! Mmm, mer till oss!

Molly älskar ribs, gnager benrent!

Theo gillar också.

Vi satt och pratade lite om tid och ålder, när vi frågar. Theo om han vet hur gammal mormor är. Svaret kommer utan att tveka; 100 år! ;-)

Oj, höll på att glömma! Lovade ju Theo att berätta! Det var han som fick välja kalenderklapp idag! Lyckan visste inga gränser när jag kom för att hämta!

Vad klappen innehöll?

En liten snurra, så klart! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...