Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 10 december 2010

Varför kan inte folk se sig för?

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article8257330.ab
Nu har det hänt igen! En bärgare som har försökt utföra sitt yrke har blivit påkörd av en ouppmärksam förare!

Ser man blinkande lampor och bilar stående på vägen, saktar man inte in då? Ser sig för?

Detta är jag så rädd för! Labbe är ofta ute på vägarna och byter däck på långtradare, bussar och andra fordon. Han har flera ljusramper på taket och runt servicebilen med blinkande lampor. Loggan är gjord av reflex. Han har varselkläder på sig. Han tänder flera varningsbloss. Han ringer ofta ut polis och vägassistans för att hjälpa till att blockera.

Tar folk det lugnt förbi där han står och försöker jobba? Nej, det är på något vis som att de blir provocerade av att han "står ivägen", som att han skulle jävlas med dem för skoj skull.

Inte ens när polisen står med saktar folk in. De tycker väl att bara de inte åker dit för fortkörning så är allt ok. Även om det är på 110 vägen och det står en stor långtradare och en servicebil och tar upp ena körfältet, med en lite däckgubbe som försöker få behålla livet samtidigt som han försöker utföra sitt arbete och få undan det som är ivägen.

När folk måste tvärnita för att de kört på varningsblossen, som står och sprutar ut en 2 meter lång eldslåga, så blir de förbannade på Labbe för att han skulle ha förstört deras fina bil.

Nästa gång ni ser någon som står och jobbar på vägen, tänk då på att det kan vara någons älskade sambo, någons förälder, någons barn!

Det kan vara vår Labbe...

Published with Blogger-droid v1.6.2

2 kommentarer:

  1. Sant. Folk är inte kloka. När min sambo jobbade med vägarbeten kom han ofta hem och hade skador på ryggen efter backspeglar och liknande.

    SvaraRadera
  2. Då vet du vad jag pratar om...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...