Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 5 december 2010

Vinterpyssel

Vintern hoppade ju på oss lite snabbt och det, i kombination med alla bacillusker som drabbat oss under hösten, gjorde att alla möbler, grillar, leksaker och krukor stod kvar på altanen. De måste ju in i förråd och garage! Fast nu låg det ju en halvmeter snö uppepå allt, så det blev skottning först. Lisa började hiva ned snön nedför trappen och då kom hon och Theo på att detta ju blev en alldeles förträfflig pulkabacke!

Molly provade sina nya termobyxor och jacka från Polarn för första gången idag och det funkade jättebra! Hon har tyckt att det har varit så jobbigt att vara ute, både hemma och på Mammut, när hon har haft overallen på sig. Det går ju inte att röra på sig då. Men, som sagt, detta funkade faktiskt jättebra, hon gick tom omkring och sparkade på en boll. Sen såg hon Theo åka pulka och det såg så kul ut så hon ställer sig och asgarvar åt honom! Och prova, det skulle hon, nu, direkt! Först fick hon tag på en stjärtlapp och sätter sig längst upp på backen och slänger sig utför! Molly åkte jättefort men det gjorde inte stjärtlappen... En rask pulsningspromenad till förrådet för att hämta hennes pulka istället och det blev succé! Mera, mera, mera!

Så lycklig var länge sen hon var utomhus!

Lisa fick rätt friskt med motion på köpet!

Men Lisa ville inte bara motionera, hon ville åka också! Att hon sen är 1.72 lång, vilket pulkan inte är dimensionerad för, verkade inte bekomma henne det minsta.

Och dessutom tyckte hon nog att det var lite läskigt med den otroligt höga backen, så hon var tvungen att ha Molly med sig på pulkan...

Ibland går det inte riktigt som man har tänkt sig.

Jag passade på att få upp girlangen och ljusslingan runt altanräcket. Några skulle gjort det förrförra helgen men några gjorde visst inte det... Så då faller det på mammans lott. Men nu är det uppe och glittrar så fint!

Åt höger från altandörren.

Åt vänster från altandörren.

Theo och Molly har busat gärnet nu på eftermiddagen. Det är så kul att se att de verkligen har börjat leka på riktigt med varandra, inte bara att Molly kommer och leker med det som Theo håller på med, utan att de verkligen gör saker tillsammans.

Molly-spöket jagar Theo, ackompanjerat av massa fniss!

Theo-spöket jagar Molly, ackompanjerat av massa fniss!

Theo- och Molly-spöket jagar Lisa, ackompanjerat av massa fniss!

Sen såg de till att riva ut precis varenda leksak i Theos rum... Hmm, undrar vem som ska städa det sen? Jodå, det blir faktistk Theo, självklart!

Matte Molly är ute och promenerar med hunden Theo. De hade verkligen hur kul som helst och lekte jättelänge! Så länge så jag hann få klart beställningen till ICA som vi ska hämta imorgon. Passar på att handla en hel del julmat nu också, sånt som kan stoppas in i frysen eller håller sig tills dess. Skönt att ha det gjort och slippa trängas med massa folk det sista. Nu handlar vi ju det mesta på nätet men ändå.

Så här långt har vi kommit med badrummet, tak och golv är kvar men det börjar arta sig. I morgon kommer Lasse och ska lägga golvet och målaren kommer och ska måla taket. Sen får vi hoppas att vi får in bubbelbadkaret, det är på håret att det kommer in genom dörren... Hoppsan, det glömde vi att mäta... Men det ska nog gå bra, annars får vi lossa dörrkarmen.


9 kommentarer:

 1. Hej!
  Och tack för ditt besök =)
  Alltid roligt med "nya" ansikten på bloggen och så skoj att det var en annan 5 barns mamma som kikade in!
  Ser även att ni kör med samma traditioner som oss, nämligen att behöva skotta av allt som ska in för vinterförvaring ;)
  Men va skjutton, bättre sent än aldrig och har jag tur, så torkar snart poolen ur ;)
  (Den ligger på alltanen, under tak ifs....)

  Kram och trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att du hittade hit! :-)

  Hmm, jo, det är väl en form av tradition. Hittade munstycket till trädgårdsslangen under all snö. Bredvid slangen... ;-)
  Och poolen... Botten var fastfrusen på altangolvet och blev kvar där när vi lyfte... Och den låg också under tak! :-(

  Men men, då får vi ju anledning att köpa en ny, fräsch till nästa år! :-D

  Kram och tack detsamma!

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt ni verkar haft idag! =) Vad kul! Blir glad när jag tittar i din blogg på alla fina bilder! :) Fortsatt trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. härlig blogg med fina bilder ! Hamnade här via blogglovin men kommer igen :) Trevlig kväll !

  SvaraRadera
 5. Hej! Efter awarden så har jag hittat hit och sen var det nån som hittade till mig tack vare ditt tips på hennes blogg. Ville bara säga tack för att du sprider länken! Jättegulligt! Ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Mitt i livet

  Vad glad jag blir när jag gör dig glad! :-) Det är ju lite det jag strävar efter i det jag skriver, att hitta det positiva i tillvaron, det man blir glad av.

  Glädje är viktigt!

  Fröken M

  Du är så välkommen tillbaka!

  Jenny

  Vad kul att du hittade hit och att fler hittar till din blogg! Det är ju så otroligt viktigt att sprida kunskap om ovanliga sjukdomar och diagnoser i samhället. Man ska inte behöva sitta hos en läkare, tex och förklara hur ens barns sjukdom fungerar.

  Kramar till er alla och hoppas att ni har en riktigt mysig söndagskväll!

  SvaraRadera
 7. Tack för goda råd ! Vi har hyrt ett babypaket på plats på grancanaria ( stol säng och vagn ) det hoppas jag ska funka bra. Viggo är visserligen bara 0 månader, men en stadig kille på drygt 11 kg så det ska säkert funka med en liten sittkärra. Mat är inte hans favorit ( trots vikten ) nan, banangröt fruktpure och majskrokar är det enda som går ner så det är givet att ha med liksom blöjor och våt servetter. Det enda jag egentligen är lite nojjig för är flygresan på drygt 5 timmar. Viggo är ju inte direkt killen som gillar att vara still ( läs sjövild ) men det kanske förhoppningsvis blir spännande med en massafolk runt om kring och att det kan distrahera. Annars ska det bara bli skönt med semester och god mat ! Ha en mysig kväll :)

  SvaraRadera
 8. Så mysigt! Och jisses vad snyggt det blir i badrummet! Kram

  SvaraRadera
 9. Fröken M

  Smart med babypaketet! 8 månader och 11 kg?!? Jösses, det var en stadig bit. Min lilla plutt-Molly som är 19 månader väger strax över 9 kg...

  Smulan

  Ja, det var en mysdag! Och vad kul att du gillar badrummet, jag fick kämpa en del för att få det som jag ville...

  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...