Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande i Slottsskogen med Göteborgs Symfonikerna!

Nationaldagen bjöd på strålande vackert sommarväder, så vi, liksom säkert 20000-30000 andra, åkte till Slottsskogen för att lyssna på Göteborgs Symfonikernas konsert framför Björngårdsvillan. Det var precis knökfullt. Man såg knappt minsta lilla grässtrå någonstans. Men vi lyckades efter en stunds letande hitta en perfekt plats! Visseligen såg vi knappt scenen men musiken hörde vi och det fanns plats för barnen att leka.
Bella, Annika, Maria, William, Molly, Theo, Linnea, Lisa, Labbe och jag mumsade länge på vår smaskiga matsäck: ribs, kycklingklubbor, potatissallad, cocktailtomater, minimorötter, chips och vindruvor. Lite kakor slank också ned.

Enda missen var att vi glömde filten! Men det var ju väldigt torrt på gräset (gruset) så med lite plastpåsar, jackor och fällen så löste det sig bra ändå. Sen kom ju Maria och William strax efter oss och de hade med filt som vi fick tjuva in oss på lite.

En liten bit av folkhavet! Lika mycket folk var det åt alla håll.

Vi fick gå långt fram för att kunna ta den här bilden på Symfonikerna. Konserten spelades in av SVT och sändes kl 21 på Nationaldagskvällen.

Mysigt picnicande i solskenet.

Här är vår gode vän Mårten Larsson som spelar oboe i Göteborgs Symfonikerna. Vi har sagt så länge att vi ska gå och lyssna på en konsert men det har inte blivit av förrän nu så då var vi ju tvugna att föreviga detta ögonblick!

På väg frånkonserten stötte vi på några "mysiga" figurer. Här är det en liten skorpion.


Och detta är "en stor röd", en jättestor, hårig spindel. Killen som ägde dessa djur berättade att man inte får kröka fingrarna runt en spindel för då kan de bitas. Inga problem för mig, jag skulle aldrig komma på tanken att plocka upp en sån här best!!

Nä, jag tänker INTE klappa kameleonten! Nej! Men titta kan jag göra, bara den inte kommer för nära. Theo är en förståndig ung herre! Lisa, däremot, vill gärna ha en ödla som husdjur... Vi har sagt att den dagen hon får, av oss godkänd, ordning på sitt rum så...


Detta är en liten varan. Den blir inte mycket större än så här. Söt, tyckte Lisa... Hon fick tips om att åka till Mölndals zoo, där är de duktiga på just reptiler.

Stilig, eller hur? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...