Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 12 juni 2013

Dansträning med stort D och en uppdatering av examensdagen.

Efter skolan/fritids, i dag, var det dags att åka ut till Frölunda och Sinclairs. Första träningen inför Lotta på Liseberg på måndag. Det var ett gäng förväntansfulla ungar som samlades utanför sal 1 i väntan på Charlotte. Alla ser enormt mycket fram emot detta. Först blev det en massa information om hur allt skulle gå till, vilka som skulle göra vad och annat praktiskt. Sedan fick de höra låten de skulle dansa till och sedan körde själva träningen igång. Oj, vad de slet, Theo var alldeles dyblöt av svett efteråt. Jag kan lova att den här showen kommer bli något alldeles extra!

Molly stod först och kollade de som dansade och såg till att lära sig stegen ordentligt så hon kunde hoppa in om någon blev sjuk lagom till föreställningen men sedan kom Tobias och då var det bara att agera plåster på honom som gällde...

I går var det skolavslutning på Casa! Vi skulle samlas i kyrkan redan klockan 07.45, så det blev till att ställa klockan tiiiidigt! Allt flöt på otroligt tidigt, så vi var på plats en kvart för tidigt. Fast det var ganska tur ändå, för kyrkan fylldes snabbt till brädden av föräldrar, syskon och andra släktingar. Sedan började föreställningen! Det är otroligt egentligen, att en sådan liten skola som Casa kan rymma så många fantastiska förmågor! Molly och hennes klasskompisar ställer sig längst fram i kyrkan och sjunger så taket lyfter sig och sedan följer lågstadiet, som inte är sämre de. Ensembler, körer i olika storlekar,  mellanstadiet och niorna. Alla är såå duktiga och det är ingen som ens verkar det minsta lilla nervös för att sjunga inför allt folk. Två av åttorna är konferencierer och håller låda som de värsta stå-uparna. Niorna håller tal, en sammanfattning om deras högstadieår på Casa, allt dumt de har hittat på genom åren.

Både vår gamla rektor, Marie och vår nya, Anders, höll bejublade och lagom långa tal. Den blomstertid nu kommer och så var det sommarlov! Det inleddes med fika i parken bakom skolan i det fantastiska vädret!

Sedan drog vi vidare och åt lunch med småttingarna. Ludvig hade en massa annat för sig än att hänga med föräldrarna, Laserdome och annat kul. Honom såg vi inte röken av mer den dagen! Precis som det ska vara när man går ut åttan.

Han skulle ju egentligen ha gått ur nian nu och jag frågade honom hur det kändes när han såg de som utgjorde hans klass så sent som i julas sitta där framme på podiet. Lite konstigt men mest alldeles ok, blev svaret innan han drog iväg med sina fantastiska nya klasskompisar. Där fick jag den slutliga bekräftelsen på att det var rätt beslut att ta!

En liten examenspresent hör ju till och Molly fick en liten nalle och Theo fick något väldigt efterlängtat; Minecraft till datorn!

Efter lunchen åkte pappa, småtrollen och jag till Liseberg. Efter en katastrofstart, där det tog 1 1/2 timme innan vi kommit in och fått våra åkband, så blev det en väldigt trevlig eftermiddag! Varmt och skönt och inte alls mycket folk! Barnen hann åka en del och visa morfar det nya Kaninlandet!

Dessutom träffade jag en klasskompis från grundskolan i Mariestad, Pernilla, som jag inte har sett på säkert 15 år! Det var verkligen så kul att träffas igen och uppdatera oss på varandras liv. Hoppas nu att det inte dröjer lika lång tid till nästa gång!

2 kommentarer:

 1. Ska bli så kul att se honom dansa med Lotta :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig skolavslutningsdag :-)

  Jag ska försöka komma ihåg att titta på Lotta på Liseberg när han ska dansa :-)
  Du påminner oss väl?

  Casa verkar vara väldigt bra. En toppen skola. Det är faktiskt så tycker jag, talar av egen erfarenhet att friskolor engagerar sig mycket mer i eleven & jag tycker att man får dem att växa på ett föredömligt sätt & lära sig ta eget ansvar.
  Men jag har nog missat varför Ludvig "gått om ett år" ? Var det ngt speciellt? Du behöver inte dela med dig om du inte vill :-)

  Ha en fin dag!
  trots regnet .-)
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...