Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 22 juli 2012

Universeum

Vädret lockade inte lika mycket till utomhusaktiviteter som i går, så vi passade på att gå till Universeum. Vi har Science Pass, med vilket man går in gratis under ett helt år.

Vi började, som brukligt, med Vattnets färd, där man får följa vattnet från regn, till små bäckar, till små sjöar, via älvar, floder, större sjöar till havet. Många spännande fiskar och andra djur att titta på.

Hår finns Europas största och näst största akvarium. I det största har de en mängd olika hajar och andra spännande fiskar och dessutom finns det en tunnel rakt genom akvariet, så fiskarna simmar över en. Riktigt häftigt!

För mycket längesedan, tackolov, simmade det runt fiskar med så här stora gap.

Efter Vattnets väg kom vi till Regnskogen med alla dess vackra och spännande djur. Söta apor skuttar runt överallt, likaså papegojor och andra fåglar.

Vi pausade mitt i Regnskogen och gick upp på takterrassen där dinosaurierna huserar. Molly har pratat så länge om att hon vill se dessa dinosaurier, drakälskare som hon är men oj vilken reaktion det blev. Hon blev panikslagen och bara gallskrek! Jag vet inte vad hon hade förväntat sig men uppenbarligen inte ett gäng dinosaurier i naturlig storlek som dessutom rörde sig och lät. Vi gick in i cafétältet och fikade istället och hela tiden satt hon med fingrarna i öronen för att stänga rytandena ute. Lillpluttan...

Vi gav upp och gick in igen. Där hittade vi de tropiska fiskarna som hon älskade! Det är helt otroligt vilken färgrikedom de har, så vackra!

Längst ned i källaren finns Jobbis, en lekplats inomhus. Klätterställningar, små stugor, en hamn, fiskar som man kan jaga, ett kök, en affär och mycket annat. Här hade Molly kunnat stanna i flera timmar.

Lite pausvila på en av studskrokodilerna, innan hon busade vidare.

Sedan fick hon syn på de här som låg och päste i ett hörne. Bakom glas förstås. De är flera meter långa och jättetjocka och Molly var väldigt fascinerad. Tillslut fick vi dra iväg henne därifrån, för vi var tvungna att åka hem och få i oss lite middag. Med löfte om att vi snart skulle gå till Universeum igen, så gick hon med på att komma...

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag. Universium bjuder på mycket spännande. Det var nog två år sen vi var där. Borde nog ta en tur igen.. :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Rör sig dinosaurierna och låter? Dit MÅSTE vi! Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med Mallan, va sjutton rör det sig nu?? Det gjorde det inte när vi var där. Men det är ju några år sen som sagt. Hmm...

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ni måste ha haft en kanondag å mycket spännande för både barn & vuxna :-)

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...