Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 24 juli 2012

Som vi har längtat!

Strandpremiären är avklarad, äntligen! En heldag på stranden har vi haft i dag.

Det började lite trevande för mina poolbarn, de ville absolut inte bada! Lite strandlek kunde de tänka sig och på nåder kunde de kanske sitta lite i den uppblåsbara båten men bara om den, i princip, stod på botten längst inne vid stranden. Äcklig botten (perfekt sandbotten) och iskallt (~20 grader) vatten, var anledningen enligt trollen.

Vi åt därför lunch ganska tidigt så de fick vänja sig vid tanken vid att de bara skulle bada! Efter att vi hade ätit, gick jag och Theo ut på bryggan och jag hoppade i och han fick åka båten in. Det var faktiskt riktigt behagligt i vattnet. På väg in (det är låååååååånggrunt) så träffade vi på Mollys Mammutfröken, Camilla. Molly blev jätteblyg när hon kom in för att hälsa sedan, så konstigt med fröken på fel plats...

En annan fröken som kom också var Sissi. Även nu blev Molly superblyg. I ungefär en minut, innan Sissi har hunnit få fram Mollys 3-års presenter, som hon inte hunnit överlämna tidigare. Sedan släppte alla hämningar, som det brukar vara med Sissi!

Molly fick två jätteroliga 3D-pussel och en liten, rosa Diablo. En sådan Diablo fick även Theo. Raskt sattes det igång att pussla och leka på stranden, vilket barn i alla åldrar uppskattade. Efter pusslandet gick vi ut alla fyra, (Lisa åkte för att avverka sitt årliga möte med sin far...) och badade faktiskt allihop, under inte alltför stora protester. Theo erkände faktiskt att det till och med att det var skönt i vattnet!

Nu följde en period av intensiv strandlek, som hamnade längre och längre ut i vattnet. Nu är det, som sagt, låååååååånggrunt vid Aspens badplats, så det blir liksom inte djupare än till låren på Molly, förrän man har kommit säkert 200 meter ut. De hade så kul barnen, så när det var dags att åka hemåt, bar det under rejäla protester och ett löfte om att vi åker dit i morgon också som de följde med.

En riktigt rolig sak hände precis när vi skulle gå! (Nu får vi innerligt hoppas att pappan inte läser här och om han gör det får han låtsas bli glatt överraskad när sonen berättar!) Theo har fått en lös tand! Den allra första lösa tanden!! Nu är han, om inte en gammal tös, så i alla fall, en gammal gosse! Nu har vi festat på hemmastekta hamburgare och sitter och myser framför Sommarlov på TVn. Strax dags att stoppa gänget i säng, vi måste ju samla kraft inför morgondagens strandhäng.

5 kommentarer:

 1. Vilken perfekt stranddag!

  SvaraRadera
 2. Härligt! Det var ju på tiden, ta mig sjutton! :-D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så mysigt ni haft! Fast jag har ju sett lite av de redan på andra ställen! ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. vilken toppendag & havet ärju det bästa bara man fått vänja sig :-)

  ett årligt besök... det låter inte så uppmuntrande, jag hoppas hon får betalt.... ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. ÄNTLIGEN sommar! Vilka underbara bilder!!!

  Hoppas tanden lossnar snart, det brukar vara lite otåligt där i början! :)


  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...