Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 25 april 2012

Järnmärken och korvgrytor.

Näst sista lektionen på simskolan för den här terminen gick hur bra som helst. Molly var helt med på noterna och gjorde allt hon skulle, med glädje dessutom. Rutschkana, ryggsim, dyk och bolljakt med korv, allt var kul! Nu har hon även kommit på hur man startar från kanten själv när hon ska simma ryggsim. Att hon simmar de första simtagen under vattnet bekommer henne inte det minsta...

Theo kom in till oss efter sin lektion och var alldeles fantastiskt lycklig! Han hade tagit järnmärket! För att ta det ska man:

* Simma 50 meter i magläge på djupt vatten.

*Simma 25 meter i ryggläge på djupt vatten.

*Flyta 1 minut eller 10 meter.

*Dyka Från kant eller brygga på djupt vatten.

Och allt detta kan han utan problem! Vår älskade lille fisk!

Eftersom Labbe har en av sina sällsynta jourfria veckor just nu, ville vi inte äta i Lerum, utan valde att åka hem och fixa lite mat. Det fanns ett väldigt snabbt och bra alternativ från denna veckas middagsdags, en pastasås med chorizo och fräscha grönsaker och grädde. Barnen åt upp alltihop hur snabbt som helst och det är ju lika med ett riktigt toppbetyg!

Ludvig och Linnea har varit hemma och varit krassliga båda två i dag men de verkar må bättre nu. Ludvig ska till skolan i morgon och Linnea försvann ut med sin mysiga kompis Sara alldeles nyss.

Nu sover våra uträttade simmare gott och det ska vi strax göra också. Jag ska bara hänga upp en tvätt som behöver bli torr till i morgon först.

3 kommentarer:

 1. Vad duktiga dem är på att simma :-) Det är väldigt bra med simskolor. Jag minns när sonen var liten & rädd för vatten. Han hade giraffhals på simskolan men han lärde sig han oxå :-)

  Maten såg smarrig ut :-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt! Simmärken. Viktiga små objekt och dragplåster dels för bekräftelse på vunna kunskaper men också som något som ökar lusten att införskaffa nya :)
  Om jag minns rätt så var den där korvgrytan riktigt god.
  God morgon säger väl jag eftersom det är torsdag då du läser detta. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Duktiga barn! Simskola är perfekt de lär sig snabbt då. Ska pröva chorizogrytan, den såg god ut! Hälsa bästkusten ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...