Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 12 februari 2012

Söndagens höjdpunkt!

Prick och Fläck på Bolibompa med både Kristofers och Bellas namn i eftertexterna! Molly älskar ju kaniner och även dessa roliga kaniner har hon tagit till sitt hjärta, så besöken på SVTPlay duggar tätt! Tur att jag har min surfplatta, för den kan hon sitta med i knät.

Nu blir det vitlöksspäckad kyckling med rostade rotsaker!

2 kommentarer:

  1. Åh, det lät gott! Har du nåt mer än vitlök i kycklingen? Vilka rotsaker slänger du på plåten? Vi gör ofta sådana där mixade plåtar, det är så praktiskt att slänga in allt i ugnen! En av favoriterna är fylld fläskfilet med klyftad potatis runt om, kanske en och annan lök, vitlök och morot trillar ner mellan potatisarna. Oftast fyller vi med hackad vitlök, fetaost, soltorkade tomater och örter. Mumma! :)
    /Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen jättegott! De dofterna som sprids frå. Ugnen är helt oslagbara! Jag kryddar med peppar, salt, chili, och timjan innuti kycklignen. Blandar massa skalade vitlöksklyftor med bacon och pressar en kvarts citron på det hela, stoppar in allt i kycklingen, inkl citronbiten.

      Rotsakerna varierar men palsternacka, morot, kålrot, rödbeta och svartrot brukar ingå och ibland några potatisar, men Labbe tål inte för mycket potatis, så ofta utesluter vi det. Riven vitlök, salt, timjan och olivolja på och in i ugnen. När det är ca 10 kvar slänger vi ofta på lite bitar av zucchini, paprika, champinjoner och röd och gul lök på och rör om. Det kan bli ganska fuktigt när köttet ligger uppepå, så jag gläntar lite på ugnsluckan ibland och så får grönsakerna ligga kvar i ugnen medan köttet får vila under folie på skärbräda en stund.

      Jag sparar skyn som blir i ugnsformen, blandar med grädde och just till kyckling häller jag i någon deciliter coca cola och kryddar lite med salt och peppar. Men även tzaziki är supergott till och fyllningen lägger jag upp i en skål och serverar till också. Vitlöken blir ju så söt och god när den är ugnsbakad! Mmmmmm!

      Kram!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...