Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 15 mars 2011

Draknyp, hårgener och däck

Normala barn har gosedjur, snuttefiltar och andra mjuka, mysiga grejer när de ska sova.

Molly har en gummidrake... Den är så underbart skön att nypa i. Och mamman slipper få nypmärken på de mest olämpliga ställen.

Gårdagen var otroligt hektisk och jag hann inte ens fundera på att skriva något på bloggen. Fast med tanke på hur mycket trevliga (och oroliga!) samtal och mail jag har fått idag, så kanske jag ska göra några sådana här små avbrott lite då och då ;-)

Men nu kommer en resumé av både gårdagens och dagens händelser i rask takt, så håll i er!

Måndagar är "lediga" dagar för min del, mao är de sprängfyllda med tvätt, plock, telefonsamtal, viktiga saker och allt annat man inte hinner under resten av veckan. Fast eftersom Molly också är ledig på måndagar så hinns det inte med riktigt lika mycket som man behöver. Men det kommer ju en måndag nästa vecka också! ;-)

Igår var det dessutom studiedag på Casa, så Theo och Ludvig var också lediga. Men Theo kunde inte riktigt njuta av "studiolovet" eftersom han inte mådde riktigt bra, hostig och hängig :-(

Därför fick han stanna hemma med Linnea när vi åkte till Mollys simskola. Men Ludvig kunde för en gångs skull följa med och han blev mäkta imponerad över vad hans lillasyster hade lärt sig sedan sist han var med, tidigt i höstas. "Men Hon kan ju simma på riktigt nu!" ;-)

Efter lektionen ville Molly åka vattenrutschkanan, så Ludvig erbjöd sig åka med henne. De slänger sig med dödsförakt utför kanan, kommer halvvägs innan det tar stopp. De kommer ingenstans! Ludvig får dra dem ned! ;-)

Det blev bara ett åk, sen åt vi glass istället.

Lite bastande och påklädning senare, glömmer vi kvar vagnen och beger oss mot ICA i Landvetter för upphämtning av veckans Middagskasse och övriga varor jag beställde i söndags. Hem och matlagning, spagetti och köttfärssås, sen tog jag en promenad. Själv! Lagom kall och mör kom jag hem och kröp ned i varm säng med ett litet sömnigt troll och somnade antagligen 2 minuter innan henne...

Tisdagen började med en rejäl försovning men vi kämpade gärnet och tog ikapp en hel del, så barnen blev bara 5-10 minuter sena!

Jobb, jobb, jobb, handla kaffe, cola och lite andra livsnödvändigheter, jobb, jobb, lunch, jobb, jobb.

Men ute sken solen och värmde upp Göteborg till härliga 8 grader. Så det var en njutning att gå till Casa för att hämta Theo! Jag fick med mig Ludvig samtidigt för han mådde inte riktigt bra, ont i magen. Theo var inte helt pigg han heller så vi hoppade över simskolan idag :-( (Attans också, vagnen står ju kvar där fortfarande! Då måste jag åka dit i morgon och hämta den...)

Molly plockades upp på vägen hem och väl hemma blev det massa bus i snön! Tom Molly härjade runt!

Min ömma moder har en förkärlek för att slänga saker. Det gjorde hon tex med Labbes hårborste vid ett tillfälle när hon skulle hjälpa oss att städa när vi bodde på Gundla Mosse. Labbe var inte helt nöjd med detta tilltag. Mamma skämdes och köpte ny borste som sen försvann i flytten och sedan dess har Labbe varit borstlös. Tills idag!

Mamma! Kolla noga på bilden! Den här borsten är Labbes! Den ska INTE slängas! ;-)

Fast jag vet inte riktigt vad han ska med borste till, den biter ju ändå inte på hans hår...

Och Molly har ju ärvt sin pappas hår. Oj, oj, vad ilsk hon kommer vara över detta faktum när hon kommer upp i tonåren ;-)

Men just nu älskar hon sin pappa över allt annat och har kommit på hur hon ska göra honom utomordentligt lycklig. Hon hämtar en av sina böcker med bilar eller traktorer i, pekar på däcken och med ett stort leende säger 'däck"! Då smälter däckgubbepappans hjärta!

Published with Blogger-droid v1.6.2

2 kommentarer:

  1. Charmigt, både med gummidrakar, kastade och nyfyndade borstar och det där med "ledig" dag - det vet jag hur det är...

    SvaraRadera
  2. Arvid brukar sova med en bil i vardera hand. Nu på senare tid har nallen fått en utökad biroll och får alltsom oftast befinna sig i sängen när Arvid ska somna. ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...