Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 10 mars 2011

Snöslaskstorm, geometri och vattkoppsparty!

Vilket sketväder det har varit idag! Från alla håll har det kommit snöslask! Det har inte gått att värja sig på något vis. Efter 1/2 minut utomhus så har man sett ut som om man blivit körd genom en sån där automatisk biltvätt.

Men Theo blev överlycklig när han tittade ut genom fönstret i morse och såg all snö som vräkte både uppåt och nedåt. "Mamma, Jag tycker i alla fall att det är riktigt bra väder idag!" "Eh, va? Varför då?" "Jo, för om det kommer mer snö så kan vi bygga klart vår iglo på skolan." Det säger ju en hel del om den här vintern, när barnen kan bygga iglosar i mars! I Göteborg!! ;-)

Men de bygger inte bara iglosar på Theos förskola, de har matematikens dag också!


Här sitter Theo och jobbar med geometri. Djupt koncentrerad!


Och här är ett av alla verk från den dagen.

Idag på jobbet fick jag ett sms från Annika, vår granne. Theo hade varit där och lekt igår eftermiddag och på kvällen upptäckte de att Hanna hade fått vattkoppor! Theo har ju redan haft vattkoppor. Det hade han när han var ungefär lika gammal som Molly är nu. Det kom dock lite i skymundan för det var precis samtidigt som hans farfar blev svårt sjuk och dog. Tur i oturen, så låg han på infektion, på isolering med egen ingång, så Theo kunde få vara med och ta farväl av honom.

Men nu hoppas vi på att det är Mollys tur att bli prickigkorv. För gissa vilka som plockade med sig fika och sprang över till grannen för lite närgånget mys, direkt när vi kom hem? "Molly, kan du pussa Hanna!" ;-) Och det var faktiskt inte bara vi som var där! Casper och Cassandra hoppades också på att få en liten skvätt av det åtråvärda viruset! Eller, ja, tänker man efter lite så var det nog mer deras föräldrar som hoppades på det! ;-)

OM Molly nu får vattkoppor så har vi också en liten kö av uppvaktare som också vill ha en del av kakan.

Men nu bestod ju inte besöket enbart av virusöverförande utan även av trevlig social samvaro. Vi vuxna satt i köket och gjorde vårt bästa för att reducera deras lager av kaffebönor och Annika visade bilder från när hon var på Ishotellet i Jukkasjärvi. Så häftigt! Det är en av alla saker som står på min och Labbes "Måste-göra-lista"!

Under tiden levde barnen rövare. Att 6 ungar kan låta så mycket? Men kul hade de! :-)


Lite kafferep blev det för de små också!

Theo hittade så fräcka solglasögon idag och någon gång måste det väl ändå bli vår, så han fick köpa dem.


Sådär! Våren kan komma nu, Theo är redo!


Molly ville ju inte vara sämre hon! Flätor (för första gången) och coola solbrillor!

Nu är det sleepingtime här. Det har varit en riktigt tuff vecka med på tok för mycket att göra men nu börjar jag se ljuset om än väldigt långt borta men ändå! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

4 kommentarer:

 1. Det går vattkoppor på "vår" förskola också och jag hoppas faktiskt att de sju små prickarna som Bam-Bam hade som spädis gett honom immunitet, för fler sjukdomar orkar jag inte med mer.
  Min vanliga tur säger mig bara att det är det som står näst på tur...
  I vanliga fall hade jag jublat men efter denna vinter får det faktiskt räcka med sjuka barn ett decennium eller så framöver.
  Och den här eviga snön gör att, jag som ogillar hetta och stekande sol, börjar överväga att emigrera.
  Typ till Spanien eller något!?

  SvaraRadera
 2. Det ska ju räcka med en koppa för livslång immunitet, så var det bara vattkoppor så... Håller tummar för att det är så! :-)

  Åh, Spanien! :-) Där bodde min farfar när han levde och jag och exet var faktiskt på väg att flytta ned för många, många år sedan. Hade ordnat bostad, barnomsorg, sysselsättning och så fick han en fast tjänst här... Fast med facit i hand var ju det lika bra! :-)

  Uj, vad jag blev sugen på en restresa nu. Men strax drar högsäsongen igång på allvar för oss, så det är bara att klä sig vattentätt och varmt och stå ut! ;-)

  SvaraRadera
 3. Mer sjukdomar alltså:/
  Ibland känns det som om det bara går runt.
  Men de röda små prickarna är det ju bäst att få då man är liten:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, det är så vi tänker. De brukar ju bli lindrigare ju yngre man är. Och hellre ta det nu, när inget "speciellt" är inbokat än att råka på det två dagar innan semestern eller liknande.

  Men visst, egentligen har vi ju haft sjukdom så det räcker men något måste man ju sysselsätta sig med ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...