Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 11 januari 2011

Första skoldagen och pingviner.

Vilken morgon! Allt flöt på perfekt och barnen var hur samarbetsvilliga som helst! Sådana mornar man blir glad av!

Första anhalten var Mammut och Molly blev så glad så hon studsade när vi kom in i hallen. Som vanligt hade hon först inte tid med sådana oväsentligheter som att kramas och vinka hejdå men precis när vi skulle gå ändrade hon sig och gav mig en snabb kram och vinkade bakåt medan hon sprang bort till leksakerna igen. Det är nästan, men bara nästan det känns lite snopet: saknar du mig inte mer? Men jag är ju egentligen jätteglad att hon trivs så fantastiskt bra!

Lämningen på Casa gick också hur bra som helst! Theo var så lycklig för denna terminen är fröken Rebecka tillbaka efter att hon har varit mammaledig med Totte i 1 1/2 år och att Kaj är tillbaka efter ett år hemma i Japan och USA.
Själv har jag jobbat som en blå idag. Jag skulle egentligen ha åkt till revisionsbyrån idag men Alexandra ringde och sa att hon var sjuk, så hon hjälpte mig per telefon och det gick ju bra det också. Massor fick jag gjort och det känns ju skönt!

Hämtningarna gick nästan osannolikt smidigt också. Oftast brukar det ju vara antingen eller med det...

Och så bar det då äntligen av till badet igen. Och det är nu pingvinerna kommer in i bilden. Men först lekte vi i badet en timme innan det var dags. Molly dök flera gånger från kanten och nu har hon fått till snitsen bra med vändningen under vattnet tillbaka till kanten. Tyvärr är kanterna för höga i Champagnepoolen för att hon ska kunna ta tag själv men vi får testa i undervisningsbasängen nästa vecka.

Theo simmade och hoppade så tillslut fick jag be honom varva ned så han inte körde slut på sig själv i förväg.

Till slut var klockan 16.35 och pingvinerna äntrade scenen. Eller basängen kanske är mer korrekt. Theo har nämligen gått från Sköldpadda inne i varma undervisningsbasängen till Pingvin i den stora, kalla (nåja, 28 grader...) basängen den här terminen och det är ofantligt stort för honom! Det är med nöd och näppe han bottnar längst in, så han fick stå i trappen mellan längderna. Dessutom är han mitt, i särklass, mest frusna barn, så nästa gång är det våtdräkt på.

Men trots detta så var han så lycklig efteråt och tyckte att Pingviner var mycket roligare än Sköldpaddor ;-)

Dessutom var han väldigt nöjd med frökenvalet, Rebecka tycker han väldigt mycket om och upplever att han känner henne och kan lita på henne. Han var ju lite bekymrad över att han inte skulle ha Sissi längre men henne kan vi ju faktiskt träffa ändå :-)

Ljuvliga dofter mötte oss när vi kom hem, en egyptisk köttgryta med ockra, tomater, citron och koriander och persillade-kryddad couscous till det. Tom Theo tyckte att det var gott!

Nu har småtrollen sova och det ska jag också passa på att göra. Är inte helt på humör idag och lite ur gängorna och hängig. Bäst att försöka sova bort det jobbiga, så kanske, kanske, saker ser lite ljusare ut i morgon...

Published with Blogger-droid v1.6.2

2 kommentarer:

  1. Så söta de är, saknar den tiden!

    SvaraRadera
  2. Härligt när det flyter på bra med barnen ;) Fina bilder på sovande och trygga ;)
    Kramiz och hoppas du är piggare idag!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...