Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 8 september 2011

Sömn, utvecklingssamtal, lastbilsåkning och sparkcykling

När jag hade lämpat av småtrollen på rätt förskola (bara det en bedrift i sig en sådan här dag), åkte jag hem igen och kröp ned under täcket och sov som en stock i fyra timmar! Ändå kände jag mig mer död än levande när jag åkte till Casa för Ludvigs utvecklingssamtal.

Utvecklingssamtalet gick bra, det fungerar helt otroligt bra för honom på Casa. Han får precis den stöttning, peppning och hjälp som han behöver och vi föräldrar får värdefulla verktyg som hjälper oss att hjälpa honom. Han kommer ju få sina första omdömen nu i åttan och efter nya regler uppifrån så blir det betyg också, trots att systemet med omdömen har fungerat alldeles utmärkt under alla år. Det blir betyg i det nya bokstavssystemet, så nu känns det som om vi är tillbaka på mammas och pappas tid...

När jag åkte till Casa, åkte Labbe till Mammut för att äntligen hämta upp Molly i Lastbilen. Det är något hon har längtat efter! Det finns ju inget roligare än att åka i pappas lastbil. Eftersom det inte går att fästa någon bakåtvänd barnstol i den, så är det ju bara i undantagsfall som han hämtar henne med den. Nu är det ju bara en kort sträcka och på smågator hem.

Man ser ju hur lyckan lyser i ögonen på lilltösen!

De handlade med pizza hem eftersom Labbe inte hunnit äta någon lunch och då fick Molly en klubba av pizzabagaren. Jag är inte helt förtjust i detta att barnen ska få godis så där men de är så vana vid att godis äter man bara på lördagarna, så det brukar inte bil diskusioner när vi säger att vi sparar godiset.

Det är en liten bit från parkeringen till Casa och Theo har kommit på att det är en perfekt väg att sparkcykla på. Och mamman klagar inte, det har aldrig gått så snabbt att ta sig från bilen till skolan förut. 

Man får tid att säga hejdå i lugn och ro när det går undan så.

Man hinner tom krama storebror innan man går in!

Det växer massor med flugsvampar i skogspartiet i vår trädgård. Det ser ut som om något har varit och käkat lite på dem...

I morgon är det äntligen fredag igen!

3 kommentarer:

 1. Men det Är ju kanonbra att han får den stöttning han behöver, det är ju ingen självklarhet på alla skolor tyvärr.
  Och jag gillar att det blir nytt betygssystem, fast jag hade nig mer hoppats på siffersystemet ;)
  Kramiz och ha en fin kväll

  SvaraRadera
 2. en6barnsmamma: Ja, det är verkligen en suverän skola de går på! Vi har medvetet valt just denna Montessoriskolan just därför!

  Ett nytt betygssystem i sig är bra men tidigare har eleverna på Casa inte behövt få betyg utan fått ett sk omdöme istället. Detta har gjort att de har sluppit lite av betyshetsen. Men nu, med nya regler, så måste de få betyg som andra skolor.

  Kram och tack detsamma!

  SvaraRadera
 3. Det är härligt med positiva skolor där barnen trivs och får utvecklas. Det är ju det man som föälder vill. Ja, så var det ju de där bokstäverna som kom tillbaka i betygssystemet...
  Är ni såååå gamla *ler* hade inte ni 1, 2, 3, 4, 5 ?
  Pfiew...jag är jätte ung nu, hahaha.
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...