Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 15 juli 2011

Universeum

Ösregn var vädret för dagen. Tanken var vi skulle åkt till Trollhättan och Fallens Dagar med Ninna och hennes familj. Men vi fegade ur och valde inomhusaktiviteter med Kerstin och Arvid istället.


Det blev Universeum. Det blir ofta så eftersom vi alla har Science Pass, blir ju liksom billigt nöje då.


Sedan är det ju väldigt kul där och det finns hur mycket som helst att göra och att kolla på.


Man kan kolla på massa söta fiskar. Och till Mollys stora lycka, finns det både pippigajer som säger; "Iäääh, iäääh" och söta, söta drakar som man kan stå hur länge som helst och prata med sötaste, lenaste rösten med och ett saligt leende på läpparna. Att det står Kajman på skylten bekymrar henne inte det minsta.


Att klättra in och ut i det här gapet är också en sysselsättning som faller Molly-Monster i smaken.


Stora, fina grodan fungerar som stol, klätterställning och rutschkana. Mycket praktiskt tyckte både Arvid och Molly och planerade att stanna där för resten av besöket.

Helt plötsligt skönk allas blodsocker ned i tårna och vi fick skynda oss upp på takserveringen för att snabbt justera detta. Mysigt att sitta däruppe under tak, när det vräker ned utanför och kolla ned på kaoset vid Korsvägen.


Arvid blev "lite" upprörd på sin mamma när han inte fick plocka ur soptunnorna. Himla taskig mamma han har och det talade han om, högt och ljudligt att han tyckte, minsann!


Vi drog vidare och mötte upp Labbe på Le Baron för lite middag. Vi skulle ha grillat tonfisk i kväll men så fick vi höra att de hade en ny stekhäll på prov, en sådan där med stenar under så det blir nästan som grillat. Och då var vi ju bara tvugna att testa det. Plankstek och pepparbiff blev det och visst blev köttet fantastiskt gott! Så där lite, nästan karameliserad grillyta. Och saftigt och mört kött! Så vi hoppas ju på att provet ska bli bestående för det testar vi gärna igen. Många gånger!


Theo slukade en halv pizza och Molly åt pasta-pommes frites special. Och mängder med vitlöksbröd. Och självklart, glass efteråt.

Vad är det hon säger, egentligen??


Molly lyckades, på egen hand, i ett obevakat ögonblick beställa ett glas Dola (Coca Cola) och det var starkt men ack så underbart gott!


Måste bara visa vår nya granne, Nismo, 16 veckor gammal! Visst är han bara helt ljuvlig! Han är en Shetland Sheepdog, precis som vår Bessington var.

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig bildkavalkad från er dag :))
  Videon funkade inte just nu så den får jag kika in på senare:)
  Hoppas ni får en fin lördag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Både mor och son var helt slut när det var dags att gå hem :). Men trevligt var det som alltid :).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...