Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 25 maj 2010

Linnea

Linnea och jag åkte till Drottning Silvias barnklinik idag (igen) för en gastroskopi (igen). Vi skulle vara där 8.30 för inskrivning och förberedelser. Eftersom hon skulle sövas så hade hon inte fått äta sedan kl 12 inatt och efter kl 10 på förmiddagen fick hon inte dricka heller. När vi kom fick vi reda på att gastroskopin inte skulle ske förrän efter lunch! Och hon som redan höll på att svälta ihjäl!! Nåväl, vi satt och kollade Magnus och Brasses "Varning för barn" (Linnea) och läste och åt lunch (jag) och hade det ganska lugnt och skönt ändå under väntetiden.
Men tillslut var det Linneas tur. Hon (och jag) var ganska nervös för narkosen eftersom hon har väldigt jobbigt vid uppvaket och krampar och skakar. Dessutom fick hon problem med synen förra gången med fläckvist synbortfall på höger öga. Detta var då hon var blind på vänsterögat så det var riktigt jobbigt. Synbortfallet kom, tackochlov tillbaka efter några timmar men vi fick stanna över natten ändå, så de kunde hålla koll på henne.
Under tiden gastroskopin pågick satt jag och läste. Efter ungefär en timme kom de och sa att jag kunde gå upp till uppvaket. När jag kommer upp så har hon jättekramper, gråter och har ont i benen. Det visade sig att hon hade vaknat väldigt snabbt efter ingreppet och då haft det väldigt jobbigt med kramper mm, så de hade sövt henne en stund till.
Hon håller på med dessa kramper i säkert 40 minuter innan de börjar klinga av och hon lugnar ned sig. Då kommer nästa dråpslag; hon ser inget! Inte på något av ögonen! Inte igen....
Hon får åka ned till sitt rum på avdelningen och läkare kommer för att kolla till henne. Hon ser inte ens ljus och mörker. Jens Böhmer, som har hand om henne, kommer också. Han är ändå väldigt hoppfull och säger att nu har hon ju haft tillbaka synen i över ett år så det här ska nog gå snabbt över. Han är verkligen jättebra och vi har haft väldig tur som fick kontakt med honom. Visserligen har vi nästan bara väldigt positiva erfarenheter från Drottning Silvias barnklinik och vi har varit där mycket....
Hon fick dock stanna över natt även den här gången. Labbe, Theo och Ludvig kom med sushi och räksmörgås. (Även hennes pappa kom!) Det blev massa liv och rörelse i rummet. Labbe masserade henne över rygg och axlar och i ansiktet så hon slappnade av. Precis när de ska gå så ropar Linnea, mamma, jag ser konturen av dig mot fönstret!!! Synen är på väg tillbaka! Underbart!
Men vi sover ändå kvar här inatt för de vill ha lite koll på henne ändå men om inget annat kommer ivägen så ska vi nog kunna åka hem imorgon.

Theo myser med sin älskade storasyster! Han hade väldigt svårt att förstå att Linnea inte såg någonting; "Men mig ser du väl?"

1 kommentar:

  1. Stackars Linnea! Att hon ska råka ut för så mycket trassel. Hoppas allt gick bra till slut.

    Theos kommentar var för söt. Vem ser väl inte Theo? :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...