Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 10 maj 2010Fridas 1-års dag! Tänk att det har gått ett helt år sen du äntligen kom till oss! Så vi väntade och väntade och väntade! Du tog det lilla lugna där inne i din mammas mage, ville inte alls komma ut. Sen helt plötsligt så kom du på att det kanske kunde vara kul att få kika lite på världen utanför maggen, vred och vände lite på dig och så var det dags! Åh, vad glada alla blev när du kom. Och att det var just du! En sån liten söt plutta som nu har blivit en stor söt plutta!
Idag har vi varit på Fridas barnkalas, en massa bäbisar runt året som kröp, gick och rumpskuttade runt bland leksaker, tårtfat och föräldrar. Det var otroligt skoj och otroligt intensivt! Massvis med massviströtta bäbisar när kalaset var slut, som fick gå ut på promenad i det fina vårvädret.
Min egen dag har varit... eh, vad ska vi säga, mycket kanske skulle passa.
Började bra, med kvittrande lycklig Molly och samarbetsvillig Theo men sen gick det utför... Leta efter bankdosan i 20 minuter innan den återfinns där den ska ligga, papper som jag ska jobba med kvar på revisionsbyrån mm, mm. Halva Fridas kalas fick Lisa sitta och stämpla leverantörsfakturor och andra halvan fick jag sitta och skriva in dem på datorn, som, naturligtvis, hänger sig och krånglar på alla sätt som en dator kan komma på. På väg till Fridas kalas får vi åka förbi verkstan och lämna Labbes telefoner som han glömde hemma och förbi revisionsbyrån för att hämta papprena. Dessa papper fanns inte där!! De låg visst bland de vi hade hemma ändå...
När alla bäbisar hade gått ut satt jag kvar en stund och jobbade i "lugn och ro" (läs: superstressad) innan det var dags att åka till revisionsbyrån för att träffa Alexandra och försöka sätta in henne i vårt arbete som hon ska ta över nu ett tag. Det gick väl ganska bra, olika bokföringsprogram (Hogia och Visma SPCS) och lite olika sätt att bokföra men det kommer att bli hur bra som helst när allt det praktiska är klart.
Tyvärr hade ingen av oss ätit ordentligs så, efter massa tekniskt krångel, så gav vi, med darrande händer och noll tålamod, upp för dagen. Alexandra kör klart det sista inför momsrapporten som ska vara klar den 12e i morgon och så ska vi träffas på tisdag nästa vecka för att försöka få klart det sista med överföringen.
Det ska bli så skönt att få lite avlastning och kunna ägna tid åt barnen och kanske tom kunna hinna med att ta promenader och träna lite. Man måste ju få drömma iallafall.
Under tiden som jag var och jobbade tog Lisa hand om Molly och passade Arvid åt Kerstin. De åkte spårvagn in till stan och strosade runt lite. Arvid somnade nästan genast, trött efter barnkalaset och vaknade inte förrän strax innan Kerstin kom och hämtade honom igen. Då skulle Lisa försöka ta sig hem med Molly i tvillingvagnen. Den gick inte igenom dörrarna på de bussarna som går hem till oss!!! Ludvig var då snäll och kom från skolan och hjälpte till så de fick bära ombord vagnen ihopvikt och ta Molly i famnen! Och så undrar de varför folk väljer bilen istället?!?Linnea hämtade hem Theo från Casa och åkte hem med honom.
Skönt att ha så stora, snälla och duktiga barn!
När jag äntligen kom hem var Pålle här och kollade vad han kunde göra med vår trädgård. Massa skoj, visade det sig! Mixa lite med både plattor i olika former och asfalt på framsidan, fälla alla träd och gräva upp hela gräsmattan och så nytt på baksidan. Lite frukt och bär nere i högra hörnet och några Clematis mm vid altanen, annars bara stor, fin gräsmatta för barnen att leka på! Sen var ju taket på altanen tvunget att bytas mot ett som släppte igenom lite mer ljus och det skulle ju vara jätteskönt, iochmed att vårt sovrumsfönster sitter därunder. Det kan ju bli hur bra som helst!
Jag älskar vårt hus och alla möjligheter vi har med det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...