Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 13 maj 2010

Mollys 1-års dag!

Vår underbara, fantastiska, roliga, söta bästa lilla trollunge fyller 1 år! Blir stora flickan! Ett helt år har gått sen du kom till oss, som skjuten ur en kanon! Inte ens personalen hann med! Åh, så lyckliga vi blev när vi såg att det var en liten, liten flicka! Lilla plutt-Molly! Och äntligen fick Theo bli STOREBROR! Stoltare storebror får man nog leta efter.En mycket förvånad Molly blev väckt av familjens skönsång; Ja må hon leva, ja må hon leva!
Va, vad gör ni? Men, åh, den sången känner jag igen!

Notera mycket trött pappa ;)


Söta Molly, om 15 minuter blir du ett år!

Kolla vilket fint papper! Detta papper var jätteroligt, Molly rev det i massvis med pyttesmå bitar och skrattade högt hela tiden.

Många paket fick hon. Pärlhalsband och -armband, två uppsättningar med bestick med nalle på, en boll, en väska med bollhavsbollar, en riktig Monster Jam av Theo, Duplobil av Linnea, kritor av Lisa, en gul smileyboll av Ludvig och en jättefin trehjuling av Labbe. Det skickades även paket och kort till henne, en ursöt tunika (Po.p) från Catherine och Bertil, ett gulligt kort från Annika och ett stort paket från John och Veronika med många böcker, en filt och ett grattiskort med en bild på Molly som var taget när vi var uppe i Märsta på Bertils 70-års fest och Molly bara var 11 dagar gammal!
Åh, hjälp vad det här året har gått fort! Var har vår lilla bäbis tagit vägen?
Theo fick också ett litet paket, ett pennskrin med Blixten McQueen! Det är lite tufft för en liten storebror när lillasyster fyller år och får så mycket uppmärksamhet. "Varför får inte jag fylla år före Molly?" Och att försöka förklara att han redan har fyllt före Molly, i oktober, när hon bara var 5 månader, det fungerar liksom inte....

Trötta storasystrar! Lilla MollyTroll är ju morgonpiggast av alla barnen så vi fick lägga grattningen redan vid 7 på morgonen. Ruggigt tyckte Lisa och Linnea som var lediga... Men de gör ju precis allt för sin älskade lillasyster, så det var faktiskt inget gnäll alls!

Åh, titta, titta, säger Molly och knackar på asken med sitt lilla pekfinger.

Hahaha, bollar! Molly älskar bollar och att då få en hel väska fylld med bollar det är lycka!


Frukost på sängen fick hon också, välling och fruktkrokar!


Mm, gott men vad är det som ligger därborta? Mer paket? Åh, vad ska jag göra? Jag äter nog färdigt först, det är ju så gott!


Pappa
Pojk
Puss
Efter paket öppnandet, blöjbyte och andra frukosten var det dags att prova alla saker. Här ritar Molly sin första teckning! Fast kritorna var ju väldigt roliga att bygga med också men tillslut blev det en liten teckning i alla fall.


Molly, Lisa, Linnea, Theo och jag åkte in till stan för att träffa Frida och Ninna och äta födelsedagslunch. Vi hamnade på Golden Days på Hamngatan och åt en väldigt trevlig buffé. Molly fick åter favvoburk, Stroganoff (6 månaders!) innan vi hämtade vår mat för annars skulle hon ju bara äta av min mat. Nu tyckte hon att den riktiga maten såg väldigt god ut, så trots att hon åt massvis av sin egen mat så åt hon, återigen, mer än Theo av den "vanliga" maten! Storätare är väl bara förnamnet på den ungen.
Frida ser ut som hon tänker; oj, oj vad hon äter min lilla kusin!


Hej, hej och grattis kusin Molly, säger Frida!


När vi kom hem från stan så kom pappan hem från verkstan. Han hade lyckats bli av med jouren några timmar på kvällen, Tobbe hjälpte honom med detta. Underbart! Då blir det pappabus och pappamys och det tycker Molly om.


Theo och Labbe hjälps åt med att bygga ihop Mollys nya cykel. Tur att vi har en så duktig pojke som kan så mycket! Han har ju tagit på sig arbetsbyxorna (som är de finaste byxorna han har) så han kan arbeta ordentligt. Och det behövdes för det var mycket delar som skulle fogas samman, solskydd, selar, dynor, telefoner mm, mm.


Under tiden som Labbe och Theo byggde cykel, fixade vi andra mat. Linnea gjorde maränger till efterrätten och Molly fick naturligtvis smaka på vispen med marängsmet... Mycket, mycket gott var omdömmet från vår lilla gourmet!


Och här är vrålåket färdigt! Molly var väldigt nöjd, ville inte sluta åka. Kolla in styret Labbe håller i, man kan alltså styra cykeln med handtaget och Molly har fötterna på fotstöd som kan fällas ut, sen sitter hon i en babysits med säkerhetsbälten, mugghållaren sitter framtill på styret och bakom den sitter telefonen!


Lite middagsbus... Linnea petar ut Labbes öron... Eh, ja, som sagt... Så här brukar det gå till vid middagsbordet på Korpvägen 9.


Molly äter hel jordgubbe för första gången och det var nog något av det godaste hon hade smakat, åtminstone tills någon gav henne ett geléhallon... Jaja, hon fyller ju faktiskt år idag men det blev nog liite mycket socker för en liten ettåring. Tur att hon älskar att borsta tänderna;)


Och dricka är en annan favoritsysselsättning, speciellt nu när man har kommit på hur man löser det på egen hand. Om vi inte har tagit fram hennes mugg så vänder hon sig om mot kylskåpet, sträcker ut handen och säger eheheh. Är du törstig, frågar vi då. Hehehe, blir svaret!


Mollys 1-års tårta, glass, maräng, vispgrädde, jordgubbar, geléhallon och bilar.

Åh, nu sjunger de den sången igen, jag har börjat lära mig den nu.
Molly blir så lycklig när man sjunger Ja må hon leva!

Kolla mamma, vilken röd näsa jag har!


När man fyller ett år så får man äta tårta, på egen hand, det var lite kallt med glassen men annars så var glasstårta helt ok.


Efter allt tårt- och godisätande så var det faktiskt dags för ett bad. (Annars hade nog lakanen fastnat på henne...) Ytterligare en favoritsysselsättning, fast Molly tycker ju att det mesta är kul! Sen var det dags för sängen och Mollys första födelsedag var till ända!
Grattis, grattis vår älskade lilla gullunge! Vi är så glada över att du finns här hos oss och fyller våra dagar med bus och skratt!
Vi älskar dig, Molly!

1 kommentar:

  1. Åh älskade lilla unge!! Helt galet vad fort detta har gått! <3 <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...