Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 oktober 2010

Oj, vilken dag!

Kl 8 smög alla utom Theo upp för att förbereda morgonfirandet. Vi gjorde nutella smörgås och varm choklad med vispgrädde till vår 5 åring. När vi är nästan färdiga så kommer Theo upp och måste gå på toa! Jag hjälper honom snabbt och leder in honom i vår säng igen och säger till honom att det är mitt i natten och han kan sova en stund till. Mmm, säger han och kurar ihop sig.

Jag smyger ut och samlar ihop gänget och vi går in och sjunger för honom. Där i sängen har han nästan somnat igen! Men han vaknar snabbt och får öppna sina paket. Verktygslåda, flygplansbyggsatser, pennset, namnskylt till elbilen, nyckelring med lampa, experimentsats, darttavla med magnetpilar, tröja, skjorta, Nintendo DS i rosa, Mario Kart till DS, många grattiskort och pengar. Det känns som jag har glömt nåt...

Sen följer duschande, frukostätande, påklädande och iordningplockande där vi glömmer ungefär hälften... Theo får frågan om han vill ta hål i örat idag och det vill han. Så vi kommer överens om att vi kollar om det går idag, på väg till Liseberg, annars tar vi det på onsdag. Vi hoppar in i bilen och ger oss av. Labbe åkte lite före oss, för han fick jourjobb.

Vi stannar till hos en frisör i Landvetter men den var stängd. Men när vi har parkerat utanför Liseberg hittar vi en.

Han är jätteduktig och får ett fint rosa örhänge. Men det får räcka med ett för det gjorde jätteont...

Sen springer vi mot ingången för nu är det folk som väntar på oss. När vi står i kön kan jag inte hitta Theos Guldpass!! Lisa går in i förväg med Molly medan vi letar febrilt. Vi går till informationen och berättar läget. Det går att gå in och få ut åkband, utan kortet, en gång per säsong. Men precis när vi ska lösa det, så ringer Lisa. Hon har Theos Guldpass!

Väl inne möter vi upp alla: Rebecka, Totte, mamma, pappa, Henrik, Frida, Erika, Peter, Adam, mormor, Ditte, Gabriel, Sissi, Mikael, Sebastian, Maria, William, Marie, Sofia, Kerstin och Arvid. Ja och vi sju också, förstås.

Theo får ännu mer presenter: bok, Levisjeans, pengar, bilar, lego, helikopter, eltandborste med Blixten McQueen, svampbok, kantareller (!) och återigen känns det som jag har glömt nåt...

Sen blir det åka av! Theo är lite ledsen först. Dels råkade nån komma åt det ömma örat och dels var en storebror lite obetänksam :-( men det gick över efter en stund.

Sissi och Kerstin tog med sig Gabriel och Ludvig och åkte såna grejer som de små inte får åka. Arvid blev kvar med oss och fick åka karusell, Farfars bilar (för dagen omdöpta till morfars bilar), Kaninresan och fiska i fiskdammen och smaka godis! Han var otroligt nöjd med läget och somnade efter ett tag i vagnen.

Det var ganska mycket folk idag. Vädret var ju fantastiskt, nästan som en sommardag! Men då blev det ju ganska långa köer också och med massa viljor och mycket inväntande på varandra, så blev det inte så jättemycket åkt. Men Theo var väldigt nöjd ändå.

Vid lunchen delade vi upp oss lite. Några ville gå in på nån restaurang medan vi andra ville vara ute i solen. För vår del blev det Burger King. Molly tryckte i sig nästan en hel cheeseburgare under djup koncentration och Theo åt upp hela sitt meal med chicken nuggets!

Helt plötsligt är klockan 16.45 och det är dags att gå till Le Baron. Där möter vi dessutom upp Marianne och Reine. Men några av våra långväga gäster passar på att åka hem istället för att följa med till restaurangen så vi blir bara 13 som äter. Theo bestämmer sig för pasta med ketchup och idag får han som han vill! Jag, Marie, Marianne och. Reine tar Libanesisk middag, min favorit! Så gott och så mycket mat! Följt av det godaste kaffe som finns! Mmmm! Fast å andra sidan är all mat god där! Molly fick också pasta men hon hjälpte oss med den libanesiska maten och William med hans pommes frites. Sofia åt också pommes frites och sen var det en salig blandning av fisk och kött.

Till efterrätt blev det glass och Theo fick "fyrverkerier" i sin och sen blev det jamåhanleva för full hals till övriga gästers roade miner.

Och helt plötsligt var klockan 21 och vi var rejält trötta! Ludvig skulle till sin pappa och fick skjuts av Marie och Sofia.

När vi kom hem fick Theo spela på sitt DS en liten stund och blev då överlycklig!

Han säger att han har haft en fantastisk födelsedag och att han är jätteglad för att så många ville komma och fira honom! En mycket nöjd pojke har somnat i sin säng när han har lyssnat på en av ljudböckerna som han fick av Marianne och Reine.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...