Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 1 januari 2014

Vår nyårsafton, 2013.

Vi vaknade och åt frukost hos Erika och Peter. Barnen hann med att leka ute en sväng medans jag packade ihop oss. Helt otroligt vad barn hinner sprida ut sig på ett halvt dygn?!?

Vi tog svängen förbi Hjertbergs för att handla lite godis och för att lösa in vinsterna från Bingolottos uppesittarkväll. Två nyårslotter vann vi då, får se hur det gick i går. Då hann vi inte kolla på sändningen.

Molly hade valt sin "Farbror Rimfrostklänning". Hon är så arg på dumma Gumman Tö, som bråkar så med Farbror Rimfrost och inte låter honom göra riktig vinter, så hon kände att hon ville hylla honom lite så här lagom till nyår. Nu lyckades hon spilla ned klänningen med dricka redan i bilen och strumpbyxorna gick sönder så fort vi kom fram men det är av underordnad betydelse.

Vid 19-snåret på kvällen kom en mycket efterlängtad pappa upp! Han hann!!

Han fick direkt det ärofyllda uppdraget att öppna "champagnen". Med viss möda fick han till slut upp flaskan.

Så var det dags för förrätten, nykokt hummer! Kan inte bli så mycket mer rätt än så! Fast Theo håller absolut inte med oss i detta, han valde korv med bröd istället. Molly, däremot, satte glatt i sig en halv hummer.

Vi tog en liten paus i måltiden efter hummern, för att kolla in ett måste på nyårsafton, Grevinnan och betjänten!

Både Molly och Theo skrattade så de kiknade under hela programmet!

Dags för varmrätten, oxfilé och potatisgratäng! Så gott det också! Efterrätten blev en repris från juldagen, saffranspannkaka med sylt och grädde!

Nu hade klockan helt plötsligt rusat iväg och det var bara 15 minuter kvar av året! Så går det när man har riktigt trevligt!

Upp på övervåningen och lyssna på Jan Malmsjö försöka pricka in tolvslaget och öppna Pommacen!

Skål och Gott Nytt År och ett fantastiskt skådespel från balkongen, där man har världens utsikt över hela Bovall! Vi såg även lite ända bortifrån Hunnebo över berget. Theo och Ludvig tyckte dock inte att det räckte, så de var bara tvungna att gå ut mitt i natten.

Efter 12-slaget nattade jag Molly, som hade lyckats hålla sig vaken och nu, mycket motvilligt, gick med på att lägga sig. Labbe kom strax därefter men Theo satt uppe med Marianne och Reine och tittade på Repmånad! Sedan somnade till och med han som en liten gris!

Vi var inte helt jättepigga när vi väl vaknade i dag och frukosten avslutades inte förrän strax innan klockan 13!

Lite Alphapet var en lagom sysselsättning i dag och extra roligt var ju att jag vann!

Nu är vi hemma igen och kör tvättmaskinen varm för i morgon ska jag packa för nästa äventyr. Dessutom får vi gäster i morgon. Marianne och Reine kommer ned, de ska vara barnvakt över helgen för Labbe och jag ska på barnfria äventyr!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...