Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 22 januari 2014

Jomen visst, vi lever!

I allra högsta grad! Här simmas och dansas och hundvaktas det för fullt!

I lördags hade Ludvig en kompis här som sov över från fredagen och de tog med sig Theo ut och härjade i snön i flera timmar! De var helt slut när de kom in igen. Molly och Labbe skulle bara ta en sväng till Maxi på Allum på förmiddagen men de fick jobb och var borta hela dagen. Gissa om lilltrollet var lycklig! Att få jobba med pappan en hel dag!

På söndagen var vi bjudna på julgransplundring hos våra jobbgrannar. Det var fiskedamm, trollkarlar, lotterier med massvis med fina vinster, fika, korv med bröd, dans kring granen, godis i kubik och till Theos stora fasa, sjungande och dansande granar i hörnerna. Molly älskade dem och tycker att vi borde ha en sådan hemma.

Ludvig och Labbe var inte med på julgransplundringen, Labbe jobbade (självklart) och Ludvig var och dansade. Det gjorde Theo också senare på kvällen men innan det åkte vi ut till Akki för att hämta lite fina saker som vi fick, bland annat likadana små skålar som vi har blivit av med flera av.

Måndag är simskoledag och just denna måndagen fick vi med Julia och Emily också. Fast Molly kände sig inte riktigt bra, så hon och jag bytte inte om. Först... Självklart ändrade hon sig när Sofia och Jenna kom och ville då bada. Fast jag valde då att inte byta om ändå, utan gå på kanten och hålla koll på alla badare.

I går hämtade jag barnen tidigt och så åkte vi hem, vi är nämligen hundvakt ett par dagar till Zingo och han är ju inte van vid att vara själv så länge. Vi tog en promenad med honom först och sedan var han med barnen ute och busade i snön medan jag fixade middagen. När jag nästan var färdig och hade fått in barn och hund, så ringer det på dörren och en granntjej står där och ser väldigt skärrad ut och berättar att det ligger ett skadat rådjur på en grannes garageuppfart. Vi följer med ut och ser rådjuret som verkligen är illa skadat. Hela rumpan är alldeles söndertrasad. Precis då kommer ytterligare en granne hem. Han är polis och ringer till sitt jobb och förklarar läget. En jägare ska komma och avliva rådjuret. Vi pratar vidare lite och det visar sig att det antagligen är en varg som har skadat djuret. Det har siktats varg här i krokarna och en granne har sett rester efter dess måltider. Oerhört spännande men samtidigt ganska läskigt. Känns lite kymigt när Theo cyklar till kompisen genom skogen...

Jag fick gå in så inte maten brändes vid och när jag såg att jägaren kom, försökte jag få in Theo men han ville vara kvar. Fast han gömde sig bakom ett träd just när jägaren sköt rådjuret men han såg när skottet brann av. Det var som en eldkanon sa han och han trodde trummhinnorna skulle gå sönder.

På kvällen var det dags för dans igen, Tävlingscoachning Mix, en fantastiskt kul grej!

I dag följde Molly med Nathalie hem efter skolan. Bara hon! Det är stort för en liten fyraåring! Tidigare har ju jag alltid följt med eller kommit alldeles strax efter men nu var hon hos kompisen i flera timmar! Tror att det var väldigt lyckat, för hon vill göra om det igen! Snart! Helst i morgon...

Theo har dansat sista onsdagslektionen i dag. Himla tråkigt för det var en rolig grupp men det blir för mycket nu när han kör på med Tävlingscoachningen både på tisdagar och torsdagar och dessutom dansar Commercial Jazz och Street på fredagar. Fast flera av ungarna från denna grupp ska ju också gå Tävlingscoachningen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa till kojs. I morgon är det torsdag och då står det dans på schemat...

posted from Bloggeroid

1 kommentar:

 1. Full fart som vanligt :-)
  Kan tänka mig att det var kul för Molly att vara så stor att hon kunde gå med en kompis hem :-)

  Otrevligt med råddjuret & inte så käckt med varg...

  Ja Theo har verkligen fullt upp med fritidsaktiviteter. Så länge han orkar &/ tycker det är kul så är det ju helt ok :-)

  Ha en toppen torsdag!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...