Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 23 juni 2013

Midsommarafton i ord och bilder.

Tiden bara fortsätter att rusa iväg och jag känner att bloggen verkligen blir lidande. Här kör vi en liten sammanfattning av vår fantastiskt trevliga midsommarafton i sällskap av minst lika fantastiska vänner.

Jenny, Darko och barnen kom och likaså Maria och William.

Killarna började med lite gräsbandy innan himlen öppnade sig över oss. Precis som det ska vara en svensk midsommar.

Vi valde, av ganska självklara orsaker, att duka inomhus. Det var en ganska knepig känsla, när vi tände levande ljus på midsommarlunchen. Nästan lite höststämning...

Vi åt sill, potatis, rökt lax, romsås, midsommarskinka (jodå, exakt som jul- och påskskinkan), prinskorv, köttbullar, ostar och en massa skaldjur. Mätt är bara förnamnet!

Jenny och Darko hade med sig ett väldigt gott vin från Darkos familjs hemtrakter i Slovenien.

Vi tjejer passade också på att tömma vårt snapsförråd. Jag hade en yttepytteminislatt kvar av en malörtssnaps som pappa gjorde till mig för ungefär 15 år sedan. Där kan man prata om långlagring.

Vi fick nog 4 millimeter var i våra glas. Alldeles lagom var vi alla eniga om! Snapsen var väldigt mild och god men med massa barn runt oss, så var det ingen som ville bli berusad. Men vi fick till två skålar på den lille!

Efterrätt blev det ju självklart också. Jordgubbar hade Maria med sig och vi bjöd på glass och vispgrädde till. Någon choklad - eller kolasås blev det inte. Labbe råkade få syn på bästföredatum, juli 2011...

Maria och William sov över här hos oss och när familjen Tilldal hade åkt hem, kollade vi på film och mumsade på lite chips, med betoning på lite. Vi var ganska proppmätta allihop.

3 kommentarer:

 1. Tack för senast! :)
  Kram Jenny med familj

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt mysig midsommarafton :-)
  Härligt foto på dig & tjejkompisarna :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åååååh så mycket goda räkor!!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...