Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 27 december 2013

Sune på bilsemester

I dag skulle William äntligen få lösa in sin födelsedagspresent från FÖRRA året. Det var ett biobesök i sällskap av våra killar.

Nu föll valet på den nya Sune-filmen, "Sune på bilsemester" och då ville även Lisa och Molly följa med, så jag hängde på också. En liten kul grej är att den är inspelad på Stena Germanica, som vi åkte till Tyskland med på höstlovet.

Filmen var så där myskul med massvis med skämssituationer med pappa Rudolf inblandad. Både barn och vuxna skrattade gott, fast emellanåt åt olika saker. Inte många under 10 som har sett Sound of Music, till exempel. Förutom mina då, som titt och tätt blir "plågade" av sin mor med detta mästerverk!

Filmen fick ett mycket gott betyg av barnen och de rekommenderar sina vänner att gå och se den.

När vi kom ut från Bergakungen, hade himlen öppnat sig. Det vräkte verkligen ned och självklart hade vi inte hittat parkering i närheten av bion, utan borta i Focushuset, cirka 15 minuter bort. Och lika självklart så låg paraplyerna kvar i bilen.

Theo ville så gärna visa William sitt Xbox, så han följde med oss hem och strax efter att vi kom hem så slöt Maria upp. Vi gjorde en svamppaj, varma smörgåsar och sallad.

En liten förrätt blev det också. En halv toast med pappas konjaksgravade lax med hovmästarsås och en halv med rökt lax och Djurgårdsröra.

Efter maten gick barnen upp och spelade lite till, medan jag och Maria pratade i kapp oss. Det har varit väldigt glest med besöken under hösten. Dels har vi båda haft väldigt mycket att göra och dels så har Maria varit ordentligt sjuk. En rejäl förkylning som har satt sig i lungorna och inte velat ge med sig. Riktigt jobbigt och otäckt. Nu verkar det som att det har börjat släppa lite men orken finns inte riktigt som den brukar.

Nu har våra fina gäster gett sig av hemåt och vi kryper till kojs, en efter en. Strax är det min tur...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...