Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 27 oktober 2013

Molly jobbar på för att bli frisk.

Hon har hört någonstans att vitlök ska vara bra om man ska hålla sig frisk, så i dag bad hon sin pappa att köpa marinerade vitlöksklyftor och har sedan satt i sig halva burken. Hon bad honom även köpa tårta, undrar om hon har något hemligt hälsotrick där också.

Hon ville så gärna följa med pappan till affären, det är ju något av det roligaste hon vet. Hon fick till slut göra det men även om hon var glad över detta så var hon väldigt trött när hon kom hem. Skönt då att krypa ned under en filt i soffan och vila lite.

Efter en stunds vilande kvicknade hon till ganska ordentligt och orkade till och med att busa en stund. Dessutom har hon ätit ganska ordentligt i dag, förutom alla vitlöksklyftor. Massa bacon, paprika och gurka till brunch, ost, kex, paprika och oliver, plus godis som mellanmål och en stor portion ris och wok till middag, så energi och näring får hon i sig.

Däremellan har hon pysslat. Ritar på papper med kritor, klipper detta i små bitar som hon sedan lindar massvis med tejp runt. Sedan placerar hon ut dessa fina alster runt om i huset, plus att hon fyller sin plånbok med dem...

Theo har vi knappt sett röken av i dag. Han har lekt med grannskapets ungar nästan hela dagen och haft hur kul som helst. Nu på kvällen kom han dock på att han inte hade dansat i dag och blev så ledsen, fast vi hade kommit överens om att han skulle hoppa över i dag, för att han hade varit så trött det sista. Jag påminde honom om att han skulle dansa med Tobias på fredag och till helgen blir det ju dans i dagarna två och då blev han lite gladare. Det är inte lätt att vara så liten och älska sin dans såå mycket. Det finns ju en begränsad mängd energi att använda sig av och den ska ju räcka till skola, lek och en massa annat också.

Nu har lilltrollet somnat och det lite större trollet sitter och kollar på jättebläckfiskar med pappan i soffan. Det största trollet kör på med skolarbeten uppe på sitt rum. Han och jag har tömt altanen på allt löst under dagen, så att vi ska slippa jaga reda på det efter stormen som kommer hit i morgon. Den ska tydligen bli i klass med Gudrun som hälsade på för snart nio år sedan. Då tog jag och Labbe in på hotell, eftersom han var magsjuk och vi inte hade något vatten på grund av strömavbrott. När vi kom tillbaka dagen därpå hittar vi vår granne i skogen, i full färd med att plocka ned papper från alla träd i skogen. Han hade ställt ut ett par påsar med pappersåtervinning på trappen dagen innan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...