Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 18 oktober 2013

Dagens Mollycitat och jobbiga känslor.

Mamma kolla där! En osynlig femma!

????

Molly har haft det lite tufft i dag, lite missförstånd som växer sig jättestora för en liten fyraåring med en enorm känsla för rättvisa. Vi har haft ett långt samtal, hon och jag, nu på kvällen och har nog rett ut allt men det var mycket gråt, frustration och ilska som ville ut innan det kunde vända igen. Vi har bland annat pratat om hur viktigt det är att berätta om något blir tokigt, så man kan få hjälp att rätta till allt igen. För Mollys del så låser det sig för henne när hon känner att hon blivit orättvist behandlad och så säger hon ingenting alls istället för att förklara hur det egentligen hade gått till och så kan hon få skäll för något hon inte gjort. Och då låser det ju sig ännu mer för henne. Att jag fick reda på detta var enbart för att en fröken tog mig åt sidan och berättade vad som hade hänt för mig och att de hade pratat igenom allt med henne och till slut fått henne att berätta sin upplevelse.

Allt verkade frid och fröjd men nu, vid nattningen så kraschade hon fullständigt och bara grät.

Man känner sig så otillräcklig i dessa situationer. Man vill ju bara hjälpa sitt barn och rätta till och skydda men när de inte klarar att berätta så är det svårt.

Nu verkar det dock som om hon kunnat slappna av. Det blev till och med en del skratt och glädje innan hon somnade!

I övrigt så har det varit en upp och ned dag i dag. Vi började med att försova oss rejält efter en riktigt rörig natt med en massa sovplatsbyten! Vaknade 07.50 av att Molly väckte mig. Nästan 1 1/2 timme senare än vanligt!

Streeeeeeeess!!

Nu lyckades vi med konststycket att ändå hinna till skolan till 8.30, trots en restid på 25 minuter. Riktigt starkt jobbat av oss om jag får säga det själv.

Resten av dagen (förutom detta med Molly, självklart) har varit toppen. Göteborg har förärats med ett helt fantastiskt väder i dag och Theo tyckte helt klart att det kunde tolkas som sommar och sprang och spelade fotboll när jag kom och hämtade honom.

Fredag är ju (liksom många andra dagar numera) dansdag för Theo. Fast i dag var det ju "bara" en timme och vi kom hem i hyfsaf tid. Spaghetti Speciale till middag blev en perfekt avrundning.

I morgon är det lördag med allt vad det innebär!

2 kommentarer:

  1. Oh, ledsna ungar går innanför skinnet och när de väl somnat vill man nästan väcka dem igen för att försäkra sig om att man faktiskt har rett ut allting.

    SvaraRadera
  2. Påminner faktiskt om Roger. På hans jobb.
    Om någon säger något som är fel.. så säger Han inget om ingen frågar. Jag tycker Molly är helt fantastisSkrovet från mobilenk, det är ni båda.
    Ledsamt att hon blev ledsen Bara. Och bra att du fick ta på det så inte Molly behövde bära det själv. Svårt skriva från mobilen. Kram på er båda fina!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...