Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 26 augusti 2012

Det blev båtmässa i dag!

Molnen sprack upp och blottade en klarblå himmel! Fast då satt vi redan i bilen, rustade med regnställ och varma tröjor. Den utstyrseln åkte av direkt när vi, direkt efter Kornhallsfärjan, var framme vid Gillholms Marina, där den flytande båtmässan var. Cirka 23 grader och strålande sol blev dagens väder!

Många fina båtar fanns det, bland annat en av våra favoriter, en Nordic Ocean Craft 33. En helt perfekt båt för oss, precis lagom stor och oerhört välplanerad. Att den dessutom inte är lika dyr som motsvarande modeller från andra märken, gör ju inte saken sämre.

Barnen hade urkul, klättrade i och ur båtarna och undersökte vartenda liten vrå och skrymsle. Molly älskade, förutom båten ovan, Windybåtarna och blev så där kvitterlycklig, som bara hon kan bli, varje gång vi klev ombord på en sådan. När vi klev av en jättevacker båt i mångmiljonklassen, säger hon till sin pappa; "En sådan här båt vill jag ha, pappa och en häst! Kan jag få det, pappa?"

Båt kanske det blir någon gång men inte en häst. I dag fick hon nöja sig med hamburgare istället och det nöjde hon sig med. Det blir nog lite tuffare att avleda från sådana önskemål, ju äldre hon blir... När vi kände oss mätta, både på båttittande och hamburgerätande, så tog vi färjan hemåt igen. Eftersom vi hade ätit lunch såpass sent i dag, så var vi inte jättehungriga när vi kom hem, så det blev en avsmakningsmeny med några förrättsfavoriter.

Vi började med gratinerad löksoppa.

Därefter gick vi vidare till avocado med gräddfil, hackad gul lök och ishavsrom.

Avslutningsvis blev det gambas al ajillo med bröd till. Trots att det bara var smårätter, så blev vi rejält mätta, det är ju ganska mastiga rätter, alla tre. Nu sover trollen gott och jag ska förbereda lite inför i morgon. Molly ska vara på Casa till klockan 14 i morgon, alltså hela dagen fram till mellanmålet, så jag ska faktiskt passa på att åka till jobbet och starta upp hösten där. Lite konstigt känns det allt, jag har ju inte suttit där och jobbat sedan i juni, när Molly fortfarande gick på Mammut.

3 kommentarer:

 1. Många fina bilder du delar med dig av :-)

  SvaraRadera
 2. vilka härliga bilder... vilken bra dag,,,, klart att pappa fixar både båt och häst.... eller ;-)

  Ha en fin kväll!
  kram

  SvaraRadera
 3. Det låter som en fin dag och middagen låter som en dröm!!!!

  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...