Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 4 maj 2012

Trötta barn och trött mamma.

Hur trött pappan är ska vi inte prata om men det är nästan så han kan somna stående. En liten påminnelse till alla yrkeschaufförer därute, kör inte punktering just i natt så är ni snälla! Den här familjen behöver sova!

En liten Lisebergstripp hann vi med efter Ludvigs näst sista utvecklingssamtal för den här terminen. Det börjar lossa ordentligt för honom men han har samtidigt stenhårda krav på sig själv. Han vill så gärna in på Chalmers så småningom och det krävs ju en del för att fixa det, både betygsmässsigt men framförallt kunskapsmässigt, har du inte rätt bakgrundskunskaper, så får du det väldigt tufft på den nivån. Men som sagt, han kämpar på, för fullt!

Vi fick sällskap på Liseberg, Kerstin och Arvid kom dit. Arvid hade nog gladeligen kunnat sitta i en farfarabil och köra runt, runt banan, varv efter varv och inte göra något annat. Efter viss (rejäl) övertalning gick han ändå med på att prova Knatterallyt, det var ju också bilar och Kaffekopparna men där gick gränsen, oj vad han gastade, sedan var det bara att ta ett par rundor till med farfarsbilarna, så pojken kunde få lugna ned sig lite. Sedan gav Kerstin upp och tog med honom hem... ;-)

Vi fick ytterligare sällskap, Lisas kompis Anniie kom dit och busade lite med oss. Molly, Theo, Anniie och jag åkte, på barnens begäran, Rabalder och Molly tjöt sig igenom hela färden och även efter åkturen. Mitt i snyftningarna hör jag att hon försöker säga något och till slut hör jag vad det är hon vill. Hon vill åka en gång till!?! Efter en ivrig försäkran om att hon inte ska gråta den här gången, går vi in och åker en gång till. Hela åkturen tjuter hon som en stucken gris och tårarna sprutar och när åkturen är över vrålar hon igen att hon vill åka en gång till?? Vad är det med tösen, har hon planer på ett framtida yrkesliv som fakir, eller vad är det frågan om?

En till sak som är så härligt med Liseberg, förutom alla roliga attraktioner, är ju alla otroligt vackra planteringar! Blommor överallt! Nästa helg är det dessutom trädgårdsdagarna med massor av utställningar och återförsäljare. Tänkte försöka gå på söndag för att få lite tips och idéer till vår stora trädgård.

Precis innan jag och barnen skulle gå hem, spelade vi på chipshjulet. Först vann Anniie en förstavinst, två påsar chips, nästa dragning gjorde Molly det och dragningen därpå slog Anniie till med en stjärnvinst, 3 kilo chips!! Ganska bra utdelning på det lilla vi spelade.

Innan vi gick till bilen, hoppade vi in på Thaien och köpte med oss lite mat hem, för det var ingen som hade varken ork eller lust att stå och laga mat. Theo och Molly upptäckte en ny favorit, kycklingspett med jordnötssås! De åt som de inte hade sett mat och när deras var slut gick de loss på Labbes nudlar, följt av påsen med räkchips som Theo tjatade till sig.

Molly somnade som en liten ängel hos sin pappa i soffan. Fullt påklädd! Inte populärt alls att behöva väcka henne och trixa på pyjamasen men nu har hon somnat gott i sängen.

I morgon blir det dubbelkalas!

6 kommentarer:

 1. Har ni alltid jourverksamhet för yrkesförare med trasiga däck??? Kan ni aldrig ta ett glas vin?

  Snart får det bli ett Lisebergsbesök för oss med - alltid så trevligt!

  Varm lördagskram!

  SvaraRadera
 2. Japp, alltid... Tre av fyra veckor kör Labbe jouren, jobbar då mao dygnet runt, inkl helger, den fjärde veckan jobbar han "bara" dagtid och är ledig på helgen. Det är den veckan allt ska "hinnas med". Just detta med vinet bekymrar honom inte nämnvärt, eftersom han inte dricker alkohol alls. Och jag har ju inte jour överhuvudtaget... ;-)

  Kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Små barn och deras "logik" ska man nog inte försöka förstå sig på. Hon kanske är som mig. Jag åker allt som går högt över marken, trots att jag har höjdskräck, och sen sitter jag och har megaångest! :-P Haha!

  Jösses, vilken chipspåse?! :-O
  Har inte ens sett ett sånt hjul på liseberg tidigare. Ska letas efter när vi ska dit nästa gång. :-)

  Ha en skön lördag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när du säger det, jag är nog likadan, åker gärna AtmosFear, Balder och annat, bara för att få världens panik när man är på väg upp. Det kanske sitter i generna?? ;-)

   Chipshjulet har ju funnits i alla år, sedan jag var liten i alla fall, någon gång på 80-talet. Ligger under Lisebergsbanan, bredvid Järnvägsrestaurangen. Det är enda hjulet jag ALDRIG har vunnit stjärnvinsten på...

   Tack detsamma!

   Kram

   Radera
 4. Skratt, fakir! Ja, det var ett annorlunda sätt på att njuta av Rabalderfärden, skratt. Själv åkte jag den EN gång och aldrig mer skratt. Vi håller på att planera in ett besök och jag längtar nog lika mycket som barnen trots att karusellturerna har blivit något färre för min del :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag ;)) Drömmer mig fast vid fotot med alla blommor, och sen tittar jag ut här :((( Här SNÖAR det :(

  Kramiz

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...