Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 24 juni 2012

Gambas al ajillo.

Det var ju självklart gambas al ajillo, jag gjorde till middag!

Man häller massa sådant här i en stor gryta, gärna en wok eller liknande.

I detta häller man dessa tunna skivade godingar, många. På het spis och låt bubbla tills de vita börjar bli bruna.

Då är det dag att hälla i så många sådana här som man känner att man orkar äta och så saltar man efter behag. När de rosa har krullat ihop sig är det klart!

Det hela hälles i uppvärmda portionsformar. Nybakta baguetter bryts i bitar för att fiska upp innehållet i skålarna. Njuuuut! Det är precis vad vi har gjort nu, plus lövbiff med klyftpotatis och vitlökssmör! Tur att man inte ska ut och träffa folk just nu och vi får väl hålla andan i morgon på jobbet.

I morgon går jag in i sista arbetsveckan innan semestern och Molly påbörjar sin sista vecka på Mammut för alltid. Efter sommarlovet ska det ju bli Casa för hennes del! Kluvna känslor, har vi allihop inför detta men det ska bli så himla skönt att ha tre av barnen på samma ställe, det har aldrig hänt förut. Som mest hade vi fyra på fyra olika ställen, i två olika kommuner. På tal om Casa, så fick jag höra av Kerstin att lille Victor, som föddes i morse, numera står i kö för förskoleplats på Casa om tre år! Det är planering och framförhållning! Theo och Molly var ju hela två dagar innan de ställdes i kö där. Nu ska vi försöka natta hela familjen, det är en tuff vecka som väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...