Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 22 november 2011

Dagens outfit och oseriösa telefonförsäljare.

Mina barns pappa har en förmåga att komma hem med små värdefulla presenter till dem lite då och då. Så också i kväll när han kom hem med "kinahattar" till dem! Och till resten av familjen... Detta uppskattades alldeles väldigt av småtrollen i alla fall, som genast krängde på sig dem och krävde att mamman skulle agera fotograf! "Så kan du visa dem på bloggen sedan så att mormor och farmor och alla kan se!"

Jag har lyckats jobba otroligt effektivt i dag och fått massvis gjort! Trots att jag egentligen mår skräp just nu men som läget är så är det bara att knapra piller, bita ihop och släpa sig iväg till jobbet. Har man en däckfirma så har man...

En sak som stör mig otroligt dock, är alla &#@#@€¢ "säljare" som ringer och vill att vi ska köpa ditten och sponsra datten och vara med på siten si och annonsera i bladet så och som inte har lärt sig vad NEJ betyder. Det har ringt en tjej från 118218 till mig två dagar i rad nu och en gång till Labbe där emellan. När jag pratade med henne första gången i går, frågade hon om jag hade tid en stund. Jag svarade som det var, att det har jag inte. Det ville hon inte alls lyssna på utan började rabbla att hon skulle kontrollera så att alla våra uppgifter stämde. När jag då säger att vi inte ska vara med på deras sida blir tjejen alldeles hysterisk och förklarar för mig att så kan man minsann inte göra, detta är ju Sveriges enda sökmotor riktat specifikt mot företag och där måste man vara med! Jag frågar henne då i vilken lag det står i och då börjar hon mumla om att det inte var så hon menade, det måste jag ju förstå. Efter ytterligare några minuters dravel och löften om sänkta priser och borttagna bindningstider med konstanta "nejtack-svar" från min sida tröttnar jag och säger att vi ingår aldrig avtal med företag som inte kommer till oss personligen när de har tagit kontakt med oss och vi är inte intresserade av deras tjänster och nu hinner inte jag sitta och tjafsa längre, varpå jag lägger på luren.

15 minuter senare ringer samma företag till Labbe men blir snabbt avsnoppade. Men så i dag ringer hon till mig IGEN! Nu vill hon veta vilka sökmotorer vi har anslutit oss till och jag förklarar att det har inte hon med att göra och det är ändå inte relevant, för oavsett vilka, om några, så vill vi absolut inte vara med på 118218!

Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan tänka sig att jobba med sådant? Det måste väl finnas andra jobb, även om man inte har någon utbildning. Sitta och försöka pracka på folk massa skit som de egentligen inte vill ha?

Tidigare i höstas råkade vi ut för en annan sådan idiotsäljare och den gången låg det ett riktigt blufföretag bakom. Säljaren presenterade sig som att vara en Vincent, från 118118, dvs eniro. Vi har ju haft våra duster med eniro så jag säger direkt att vi ska säja upp avtalet med dem. Ojdå men ni har ju bindningstid kvar här, får jag som svar. Det tror jag inte alls att vi har, replikerar jag och avslutar samtalet. Ett par dagar får vi en faktura på dryga 16000:- från ett företag som kallar sig Refa Media, 118818. På fakturan sitter Intrum Justitias stämpel och ett meddelande om att om denna inte betalas inom 10 dagar kommer den att skickas vidare för inkasso. Jag bestrider genast den fakturan och tar dessutom kontakt med Intrum Justitia. Det visar sig att de har fått mycket klagomål på detta företag och kommer avsluta sammarbetet med dem.  Några dagar senare får jag ett telefonsamtal av en otroligt överlägsen tjej som talar om för mig att avtalet visst är bindande och att vår bestridan inte betyder någonting, för de har minsann en ljudfil på vårt ingågna avtal. Jag ber henne att skicka en kopia på denna ljudfil och det ska hon göra. Dagarna går och någon ljudfil dyker inte upp. Det gör däremot en kravfaktura från ett företag som påstår sig ha övertagit Refa Medias fakturor, med ytterligare ett hot om inkasso. Kontaktar återigen Intrum Justitia och förklarar läget för dem. Två dagar senare får vi ett brev från IJ, där de skriver att de har lagt ned fallet!

Tänk så mycket tid och energi dessa företag lägger på att försöka bluffa sig till pengar! Och tänk vad de skulle kunna åstadkomma om de lade samma energi på något vettigt istället...

Så där ja, nog om sådant.

Jag har, för första gången i mitt liv vågat mig på att laga cannelloni och det var faktiskt inte alls så krångligt som jag hade befarat! Och himla gott blev det också. Jag är faktiskt riktigt stolt och detta kommer jag göra fler gånger.

Det bidde ingen simskola för Theo i dag. Han var helt slut när jag hämtade honom på skolan. Vi får hoppas att det inte beror på en antågande förkylning. Pojken har ju varit oförskämt frisk den här hösten...

4 kommentarer:

 1. Tyvärr måste ungdomar få jobba och ofta blir det telefonförsäljning om de inte är mer än 16-20 år. Men det gäller för de att vara trevliga och aldrig lura ngn. De som aldrig vill ge sig och blir otrevliga får luren i örat!
  Sov gott!

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva att dina barn blev riktigt söta! :)

  SvaraRadera
 3. Morfar och Mormor23 november 2011 18:16

  Såna fina "kinabarn" Krama dem från oss

  SvaraRadera
 4. Ni är nog tacksamma byten i och med att ni har firma och därmed pengar. Bra att du står på dig!

  Hade velat se din kinahatt också ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...