Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 26 september 2011

Liseberg, Bokmässa och Bussbus

Vi hann ju med väldigt mycket i går. En mysig långfrukost med ägg, ostar och goda charkprodukter. Lite städ i garaget resulterade i öppet golv och därefter packade vi in oss i bilen och åkte till Theos dans. Under tiden som han dansade, tog vi oss en promenad i det vackra höstvädret.

Molly älskade att sparka runt i alla lövhögar som börjar bildas.

När Theo hade dansat färdigt drog vi vidare mot bokmässan. Nu var det ju söndag, så det fanns ju inga parkeringar i närheten av mässan. Vi hittade tillslut en plats vi Lisebergs södra entré, så då passade vi på att ta en promenad genom Liseberg.

Det blir nog nästsista besöket på Liseberg för den här säsongen. Vi ska ju, som vanligt, dit när Theo fyller år också. Lite spelande hann vi med under den raska promenaden.

Och lite bus, toabesök och korvlunch innan det var dags att gå in på bokmässan. 

Theo hade längtat efter att få gå dit och var alldeles uppsspelt när han kom in. Så mycket böcker på ett och samma ställe! Han har ju inte varit på bokmässan på 2 år och kommer inte ihåg så mycket från sist. Han gjorde många fynd, bla Guinnes Rekordbok, fick en Bamsebok signerad, Fåret Shaun-filmer mm, mm. Och jag kunde inte hålla mig längre, ett rejält gäng härliga kokböcker fick följa med hem, till min redan överfulla kokbokshylla. Jag vet, Lisa, jag lovade att inte köpa fler kokböcker i år men de bara flög på mig...

Alldeles för snart var det dags att köra Lisa till tåget... Men hon kommer ju ner om två veckor när Theo fyller år, så nu blir det inte så länge som vi inte ses.

Småtrollen och jag åkte och mötte upp Labbe vid Kruthusgatan, så Molly kunde få vara med och se vad pappa jobbar med. Hon och Theo ska ju ta över verksamheten en dag, enligt Theos planer...

Väl förberedda med arbetshandskar.

Detta med att få en vettig bild på Theo just nu är ju inte det enklaste. Det ska spexas och göras grimaser hela tiden. Dessa bilder är bara ett litet urval av de jag fick ta för att få den övre bilden.

Molly följer sin pappa vart han än går. Det är bara pappa som gäller just nu. Inte alltid det lättaste när man har en pappa som har jour...

Vi gick in i bussarna och kikade lite. Vi bor ju lite "utanför" busslinjerna, så det är inte så ofta som småtrollen åker buss, så detta var väldigt spännande!

Man kan använda bussar till mycket. Träna till exempel.
Labbe håller faktiskt inte i Molly där hon hänger!

Sist men inte minst, så fick Theo köra igång den stora busstvätten. Där hade han kunnat tillbringa många timmar. Han tyckte att detta var otroligt häftigt med dessa enorma borstar som tvättade av hela bussen.

Men klockan tickade på och vardagen väntade, så det blev strax dags att ge sig av hemmåt. Vi tog vägen om Gyllene Måsen och plockade med en delikat söndagsmiddag.

Det var vår söndag i en snabb sammanfattning och nu måste jag sätta fart och jobba lite innan det är dags för mig att gå hem.
3 kommentarer:

 1. Härligt att kunna besöka Liseberg helt utan allt karusellande. En förmån enligt mig som är svag för Göteborg :)
  Jag blir så sugen på Bokmässan då jag läser hos alla bloggare som bevistat den. Jag var där för ett par år sedan och nu får jag väl se till att komma dit nästa år för böcker kan man ju aldrig få för många av och alltid finns det det ju en eller annan kvm kvar att fylla :)
  Kramar från ett soligt Linköping!

  SvaraRadera
 2. Jag vaar också på Bokmässan, fast på fredagen och lördagen! Bästa Bokmässan någonsin i år, tycker jag!

  Många härliga bilder du tagit! :)

  SvaraRadera
 3. Motvalls: Du får väl göra slag i saken och komma ned nästa år då! Tidigare erbjudande står kvar :-)

  Joanna:Då var du där när jag inte var det, vi gick ju på torsdagen och fredagen.

  Visst var det jättebra i år! Så mycket spännande böcker och författare och vilket engegemang från alla utställare!

  Tack! :-) Jo, jag gillar ju att fota och med nya kameran är det (för) enkelt!

  Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...