Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 30 juni 2011

Jobb och finbesök.

Jag har ju visserligen semester men eftersom det inte är någon annan som gör mina uppgifter så får jag jobba lite nu och då även under min "lediga" tid. I dag var det en sådan dag, jag skulle träffa Alexandra på revisionsbyrån för att stämma av bokslut mm. Kl 10 skulle jag vara där, lite senare än vad vi brukar träffas men trots det lyckas jag försova mig. För en gångs skull vaknade inte Molly 07.30 som hon annars brukar, utan sov som en gris till 09.15!! Det berodde antagligen på att vi var uppe och trasslade en del i natt, igen. Frukost på språng blev det för min del och jag blev faktiskt bara 20 minuter sen. Fast väl där fastnade jag hos vår revisor, Oscar, i säkert 40 minuter och pratade jour, Smögen, anställda, reumatism, IKEA och vikten av att ha en bra naprapat och att faktiskt gå till nämnda naprapat med viss regelbundenhet också. Och lite bokslutsprat tog vi också, en 5 minuter eller så.

Desto mer av den varan blev det med Alexandra. Vi jobbade på bra men hann inte riktigt färdigt, så vi får träffas på måndag igen.

Under tiden som jag jobbade höll Lisa igång de små. Det blir, av olika anledningar, inget lajv i Borås för hennes del. Jättesynd tycker jag, för detta var något hon har sett fram emot. Att lajva är, för er som inte vet, att man klär ut sig till och spelar en viss karaktär i samverkan med andra som lever sig in i sina karaktärer. Allt man gör och säger utgår från den karaktären man är. Det är många gånger påkostade kostymer och väl bearbetade och inövade historier bakom karaktärerna. Och ett sådant här lajv kan pågå i flera dagar.

När jag kom hem möttes jag av en jublande kör: mamma, mamma! Det värmer i hjärtat när man får ett sådant välkomnande när man har varit borta ett par timmar! :-) Molly var helt färdig, så jag lade henne så hon fick sova en stund. Lisa och Theo passade på att spela lite DS 3D på en filt i trädgården och jag fick läsa en stund i lugn och ro i solskenet på altanen! Underbart!

På eftermiddagen fick vi finbesök! Kerstin och Arvid kom på besök. Vi har inte träffats sedan Mollys kalas, så det var jättekul att de kunde komma! Vi skulle passa på att ge Arvid hans 2-årspresent eftersom Molly var sjuk när han hade sitt kalas. Samtidigt skulle Kerstin lämna tillbaka kameran som hon har lånat. Men eftersom jag och Kerstin delar titeln Virrhjärnornas Virrhjärna så vart det inget med något av det. Men det gör ju inget alls, nu har vi ju ett skäl till att träffas snart igen! ;-) Och kul hade både vi och barnen. Arvid upptäckte poolen. Nära. Tur att det är varmt nog att åka hem i bara blöjan! För, trots att han är precis två veckor yngre än Molly, så är han nästan huvudet längre än henne och flera kilo tyngre, så Mollys kläder är inte att tänka på...

Bullar och kakor i försvarlig mängd svaldes ned med iskallt vatten. Bästa törstsläckaren i värmen. Mammorna festade loss på varsin vaniljkaffe, mmm!

Nu ska jag strax gå och knyta mig för det blir tidig morgon i morgon, ska ju på möte vid 08.30... Håll tummarna för host-, kräk- och tramsfri natt för jag behöver sooova!

3 kommentarer:

 1. Håller tummarna och hoppas att du vid det här laget sover gott och ostört!

  SvaraRadera
 2. Tack vännen för en välformulerad förklaring på vad Lajv är =)
  Tråkigt dock att det inte blev något, för då kan jag tänka mig att hon har planerat en hel del innan.

  Så till dagens stooora fråga; För här hemma är stora tösen 13 år.....och vill liksom INTE hjälpa till.
  Hur stoora krav får man ställa på sina barn?? Här hemma behöver de stora inte göra allt för mycket för att få sin månads peng....mer än att sköta skola och sina rum+att dom måste duka 2 ggr var/vecka.
  MEN jag får ofta höra; att jag har det ju väldigt lätt med mina 6 barn; eftersom jag har stora barn som hjälper till.
  Vilket dom inte gör....
  MEN himlans, som mamma så klagar jag inte.
  MEN får man ställa större krav på sina barn....kanske??
  Jag har alltid tänkt, att det är ju inte barnens "fel" att dom har många syskon, så jag vill ju inte behöva fråga om hjälp med just syskonen för mycket.

  HM, det här blev ju både lulligt och långt....men vad anser du OCH framförallt, är det kanske nyttigt för barnen att hjälpa till mera??
  Mina stora barn, är ju liksom mins första tonåringar...lite av försökskaniner om man får säga så ;)
  Så man hoppas ju att man gör rätt =)

  Önskar er nu en finfin dag!!

  Kramkram.

  SvaraRadera
 3. Det var så trevligt att träffas :). Imorse när vi skulle till dagis sa Arvid: Leka Molly! Vilket betyder: Jag skulle vilja åka till Molly och leka. Så gissa om Arvid tyckte att det var kul ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...