Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 maj 2011

Det var längesedan...

vi gjorde sushi här hemma. Har mest blivit take-away av den varan den senaste tiden. Men i dag var det dags. Det var även premiär för Ludvig som sushi kock. Han gjorde alla nigirisushi men det tog lite lång tid för honom så jag gjorde norimakin, annars hade vi fått mat vid midnatt. ;-)

Och här är resultatet!

Dagen har varit väldigt lugn. Vi är alla rätt slutkörda efter förra lördagnattens händelser och även veckan har varit ganska påfrestande, på många vis detta.

Linnea, vår 18-åriga dotter, jobbar på flera krogar i Göteborg och förra lördagen skulle hon och en kollega åka till Kungsbacka för att kolla in en DJ som de eventuellt skulle anlita. När de hade gjort det valde kollegan att stanna kvar en stund men Linnea var trött och genade en kort bit över ett grönområde till pendelstationen. På denna korta sträcka blev hon överfallen, nedsparkad och utsatt för ett försök till våldtäkt. Nu var det ganska tidigt på kvällen och det var ganska mycket folk i rörelse i området, så killen gav sig och stack därifrån.

Det var en väldigt liten och skärrad flicka som Labbe plockade upp efter att hon hade pratat med polisen. Hon hade verkligen änglavakt och kom undan med blotta förskräckelsen och blåmärken. Och en lärdom som hon aldrig kommer glömma...

Hon har fått en helt annan förståelse för vårt "tjat" om att vi måste veta var hon är och att hon måste se till att ha telefonen laddad och påslagen. Och att man, som tjej, inte kan gå själv ute...

Linnea mår ganska bra och har valt att fortsätta jobba i Göteborgs nattliv, om än mycket, mycket försiktigare och klokare.
Published with Blogger-droid v1.6.9

4 kommentarer:

 1. Men herregud!! Tårarna rinner då jag läser om Linneas upplevelse. Tack o lov att det gick "bra". Ängeln kom verkligen vid rätt tillfälle.
  Kram till er alla och var rädda om er och med extra kram till er Linnea nu ikväll.

  SvaraRadera
 2. Men fy vilken hemsk upplevelse :( skönt att det gick bra i alla fall. Men sånt där ska man bara inte behöva råka ut för, och vara rädd för att det ska hända, men verkligheten håller tyvärr inte med :(
  Kramiz till er och njut av maten ;)

  SvaraRadera
 3. Men stackare! Hon hade dock tur i oturen.... Men herregud alltså...... Varma kramar till henne!

  SvaraRadera
 4. Usch, en mors mardröm. Hoppas att oron och det jobbiga släpper snart. Krya på er.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...