Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 14 april 2011

Föräldramöte om skolstart och lite cykel!

Jag har varit på föräldramöte i kväll. På lågstadiet! Theo ska ju börja förskoleklassen till hösten. Pirrigt värre, tycker både han och vi. Vår lillplutt ska börja skolan!

10 barn blir de i Förskoleklassen, uppdelat på två grupper, A och B. De kommer gå ihop med ettorna och tvåorna och dessa tillsammans utgör lågstadiet, sammanlagt 42 barn.

Theo hamnar i samma grupp som Simon men inte i Emelys grupp. Glädje och sorg på en och samma gång ;-)

Första året kommer de ha gymnastiken på Böskolan, så det blir inte så långt att gå men sen får de ta sig till GLTK, som övriga elever på skolan. Tänk om vi fick bygga en idrottshall! Och småbarnsverksamhet! Och bamba! Och en aula! Då hade skolan varit så optimal som en skola bara kan vara! :-)

Pedagogerna verkar jättebra, värnar verkligen om Montessoripedagogiken, precis som vi vill ha det!

Enda smolket i glädjebägaren är att vi inte kommer ha något barn på Casas förskola under ett år! Molly får ju vänta till nästa höst innan hon äntligen får börja där.

Hon har det ju egentligen väldigt bra på Mammut, som också är en Montessoriförskola, fast med småbarnsverksamhet också. Men den är numera en ren förskola, alltså har ingen grundskola längre, vilket den hade när Lisa, Linnea och Ludvig gick där.
Casa däremot, har ju verksamhet från 3 år och hela vägen upp till nian, vilket är en stor fördel! Så, som sagt, nästa höst byter Molly till Casa.

Som avslutning måste jag bara berätta att Theo har provat att cykla utan stödhjul i dag och det gick jättebra! :-)

Här är jag när jag gick i 70-talets motsvarighet till förskoleklass, lekskolan, eller lekis som vi kallade den. Notera den egenhändigt klippta luggen, utfört enbart för att fotografen skulle komma till lekis och jag ville ha sån snygg sidlugg som alla stora tjejer hade då men en mamma som envisades med att klippa vanlig lugg på mig hela tiden... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

1 kommentar:

  1. Så söt du var! (är!:)

    Ja, spännande med förskoleklass... Det bor nog lika många fjärilar i min mage som Charlies...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...