Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 20 januari 2011

Skolkonferens

Personal från Linneas skola kom idag till Drottning Silvias Barnklinik för att ha ett möte med personal från sjukhuset, föräldrarna och, naturligtvis, Linnea. Detta för att de skulle få ordentlig information om vad det är som pågår med henne, varför hon är borta så mycket från skolan och hur de på bästa sätt kan stötta henne.

Både Linnea och vi har ju kännt att skolan nog inte riktigt har förstått att hon faktiskt vill gå i skolan, vill ha bra betyg och har en långsiktig plan med sina studier. Tyvärr är det många skoltrötta ungdomar som söker sig till just denna utbildningen och skolk är ett stort problem på skolan, så till viss del förstår jag personalens reaktion.

Men mötet idag var otroligt givande! Nu har de en helt annan syn på Linnea och har förstått att hon är en sk "högpresterare" och att detta är en av orsakerna till hennes problem. Hon måste bara ha toppbetyg, ger stress som utlöser migränanfallen, borta från skolan, mer stress osv.

Skolan kommer hjälpa henne på så vis att hon får jobba mest med de praktiska momenten, som är svåra att ta ikapp på egen hand och sen får hon hjälp med övriga ämnen i lugn och ro, kan tom bli tal om att hon får möjlighet att läsa ikapp efter studenten, fast hon får springa ut med sina kompisar med allt vad det innebär.

För Linneas del var det som en sten föll från hennes hjärta efter denna skolkonferens! Och minskad stress är ju precis vad hon behöver! Även mitt och Labbes hjärtan blev betydligt lättare efteråt! Ett helt igenom positivt möte! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

3 kommentarer:

 1. vad bra att det blev ordning på torpet!
  Gratta dottern till minskad stress.

  SvaraRadera
 2. Å, så skönt att äntligen få samma möjlighet som andra friska ungdomar och att slippa stressen över att stämplas som skolkare.
  Förstår er lättnad och hoppas det bara kan bli bättre nu:)
  Kramar till er alla.
  Milla

  SvaraRadera
 3. Tack! :-D <3

  Ja, detta var ett jättebra möte, för oss alla men framförallt för Linnea! Nu får hon lite mer chans att få känna sig som "alla andra"! Så mycket färre missförstånd-så mycket mindre stress-så mycket "friskare" och gladare Linnea-mycket lyckligare mamma! Många flugor i en smäll! :-D

  Kramar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...