Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 23 februari 2011

Spännande föräldramöte!

Vårterminens första föräldramöte är avklarat. Det var förskolan på Casa som var först ut. Mycket spännande nyheter inför höstterminen fick vi information om. Nu kommer ju vi göra ett års uppehåll från just förskolan men efter det året kommer Molly börja där, så nyheterna gäller i allra högsta grad oss.

Det kommer bli ca 4 barn fler på förskolan från hösten och 1 personal till. Samtidigt kommer mer "undervisning" ske i det förlängda klassrummet. Det kan vara allt från skogspromenader till besök på något museum. Varje dag är en liten grupp barn ute på något litet äventyr och när de är tillbaka så jobbar de vidare med det de har varit med om inne i klassrummet medan de övriga barnen är ute. På så sätt utnyttjas våra lokaler effektivt.

Detta känns helt fantastiskt tycker jag! Barnen får "komma ut i det verkliga livet" på ett väldigt bra sätt.

Under de veckor som följer kommer barnen i Theos grupp att börja inskolningen så smått till lågstadiet och fritids. Theo ser otroligt mycket fram mot att börja på lågstadiet! Det finns dock ett, näst intill oöverstigligt problem. På lågstadiet måste man ta på sig vantarna själv!! Det är nästan så han vill fortsätta på förskolan...

Labbe var hos läkaren idag. Halsfluss... Jippi :-(

Nu ska jag ta min huvudvärk och krypa ned under täcket!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...