Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 19 december 2010

Matbraket Molly

Molly bestämde nyligen att nu får det vara färdigammat, hon är ju en stor tjej nu. Men hon ser verkligen till att kompensera för detta ganska minimala energibortfall med råge!

Detta lilla flickebarn (73 cm och 9.5kg) kan trycka i sig hur mycket mat som helst och det går på nolltid. Men när det är nog då är det verkligen nog, inget trugande funkar. Nä, säger hon och skakar uttrycksfullt på huvudet.

Hon är så annorlunda jämfört med sina syskon. Lisa åt väl ok men de andra... Petande i maten och tjatande/hotande/mutande föräldrar vid varje måltid. Linnea utvecklade en metod där hon petade runt maten så att mycket hamnade, liksom på undersidan av tallrikskanten, då såg det ut som om hon hade ätit en hel del och föräldrarna blev nöjda. Tills man tog tag i tallriken för att ställa i disken...

Men med åren så har de stora verkligen lärt sig uppskatta mat och äter som svältande vargar (Har precis beställt maten för nästkommande vecka från ICA, 2800 kr, utan julmaten...), så vårt matkonto går inte av för hackor! Tur att Linnea och Ludvig är hos sin pappa ibland!

Och Molly, hon verkligen älskar mat och smakar mer än gärna på allt! Och det mesta tycker hon smakar gott också. Gärna saker med mycket smak som tapenade, pepperoni, aioli mm. Det är bara några få saker som hon totalratar, kokta ägg är en sån sak. Hon vill ha, får, tar ett bett och spottar fräsande ut...

Theo förstår sig inte alls på sin lillasysters matvanor, utan brukar sitta och stirra på henne med en mycket skeptisk min när hom med njutningsfulla små ljud lassar in tugga efter tugga.

Nästa termin på simskolan kommer det vara massor av mina elever som jag inte får ha längre. De går vidare till sköldpaddsgrupperna på lördagarna. Åh, vad jag kommer att sakna dem! Dessa fantastiskt tuffa, modiga, snälla och roliga ungar och deras föräldrar! Lyckos de som får ha dem till våren! Men några får jag allt behålla!

Men första kurstillfället i vår, kommer jag missa för då ska vi på lilla Isabells dop i Märsta! Ska bli så roligt att få träffa lilla sötnosen igen. De var ju nere på min överaskningsfest i november, så det var ju ett tag sen.

Nu sover alla småtroll och de större förbereder sig för natten. Själv är jag jättenervös för att Labbe är ute på massa jobb på vägarna i det verkligen urusla vädret. Men polisen och vägassistans ska försöka hjälpa honom.

Men det hjälper inte mycket när folk tror att de är osårbara och därför kan köra som idioter...
Published with Blogger-droid v1.6.2

4 kommentarer:

 1. Vad rolig du är om matvanorna. :)
  Och så härligt att du trivs i vattengrupperna.
  Nu blir här sängens sömn.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Mat är ju min stora hobby! ;-)

  Åh, sova! Så skönt det hade varit! Tyvärr är det ett litet troll som inte är av samma åsikt! Han har just kommit hem från jobb och behöver lite sällskap, så det får man ju stå ut med! ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är konstigt det där med mat, min yngsta älskar stark mat och annorulunda i barns ögon, medans den äldsta är jätte kräsen, men då älskar han svamp istället. Hoppas det gick bra för Labbe och att han kom hem säkert. kram

  SvaraRadera
 4. Då är din äldsta mindre kräsen än Theo, svamp är likamed kräkvarning ;)

  Jodå, han kom hem helskinnad, den här gången! Tack för omtanken! :D

  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...