Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 7 april 2010

Ph-mätning

Linnea har varit på Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra Sjukhuset (igen) för att göra en ph-mätning i matstrupen. Först fick hon lite lugnande, vilket hon var lite nervös för eftersom när hon fick det senast vid andra magnetröntgen blev ganska lullig och pratade lite för mycket och lite för dumt...

Sen förde de ned en ganska grov sond hela vägen ned till magsäcken för att mäta trycket i matstrupen. De drog den upp och ned för att hitta vissa tryckpunkter, skitjobbigt för Linnea.

När de sedan dragit upp trycksonden förde de ned den tunnare ph-sonden. Den var tvungen att sitta på en väldigt specifik nivå så de fick hålla på och dra den upp och ned och mäta jättelänge för att sedan vara tvugna att röntga så att den verkligen hamnade rätt.

När de hade hittat rätt läge så tejpade de fast den och kopplade in en dosa som skulle mäta ph under ett dygn. Linnea var tvungen att skriva ned allt hon gjorde och åt och samtidigt trycka på knappar på mätdosan.

Hon ville inte gå till skolan när hon såg ut så här och det slapp hon faktiskt ;)

Resultatet ska vi få om nån vecka.
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. åh fy!
    den har jag också fått göra, första gången dom försökte föra ner lilla slangen drog jag undan huvudet så den åkte upp halvvägs typ, så satt den i halsen så fick jag kväljningar istället..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...