Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 maj 2010

Mollys 1-års kalas och kossasläpp!

Molly har haft sitt 1-års kalas idag! Dagen började med att Theo, snabbt som ögat, klev upp ur sängen, satte på sig kläderna helt själv! Därefter intog jag och Theo frukost på stående fot, innan vi gav oss av till Allum. Där hämtade Ninna, Henrik och Frida upp Theo för de skulle till Lerum och titta på kossasläpp! Theo tyckte att detta var otroligt spännande, därav den smidiga morgonen. Frida var också väldigt fascinerad av kossorna, vovve, vovve, kvittrade hon förtjust!När Theo var avlämnad hämtade jag Linnea hos Johanna, där hon hade sovit över. Vi åkte ut till Smörgåstårtan i Högsbo och hämtade 2 st 16-bitars smörgåstårtor, de godaste och vackraste som finns! Man kan se smakprov på http://www.smorgastartan.se/. Färden fortsatte till ICA Maxi på Grafiska vägen för upphämtning av 2 st rosa princestårtor (helt fria från leverpastej och prinsessor) med texten: Grattis Molly 1 år!

Balongbus
Den här rundturen tog en stund, så när vi kom hem så hade Ninna och gänget redan kommit tillbaka från kossasläppet. Molly fick då sitt första 1-års-paket av Frida, Duplolego med en gumma och en värphöna. Äntligen eget Duplo! Inte behöva bråka med storebror om hans!
Paketöppning

Strax därpå kom mamma, pappa, Bella och Kristofer. Av sin mormor, morfar, Mimmi och morfar Erik fick Molly en hink och spade och ett presenkort på en sandlåda! Av Bella och Kristofer fick hon såpbublor, hur kul som helst när hon fick jaga dem. Hon och Frida rumpskuttade runt i detta så golvet blev jätterent! ;-)

Labbe leker! Notera nappen...

Sen anlände gästerna i en strid ström. Erik och Lina hade en jättefin grön klänning, Marianne och Reine hade, i Prag, köpt en skojig larv på hjul som "larvade" sig fram när man drar den efter sig, Maria och William hade köpt en uppblåsbar pool till henne som vi, till flickornas förtjusning, fyllde med ballonger. Av Sissi med familj fick hon en jättsöt tunika och en rolig snigel/trumma/klosslåda (!) och av Erika, Peter och Adam en superkul telefon med massor med knappar som både blinkar och låter!
Molly fick sin (en av) favoriträtt, Biff Stroganoff på 6-månadersburk och slök, i princip, hela, innan det var dags för smörgåstårta. Det provsmakade hon glatt, både med händerna och med sked. Gurkan och frukten var godast...Efter smörgåstårtan körde Nelly och Lisa, Linnea och Ludvig till sin pappa i Lerum, för de fick ju på nåder närvara vid sin lillasysters kalas men dock längst till kl 15...:-S
För oss innebar detta en välbehövlig paus i ätandet men den var över så fort Nelly och Lisa var tillbaka. En skönsång utan dess like bröt ut när det var dags för "Ja må hon leva", hurra, hurra och ljusblåsning (men det var ju du som blåste, pappa, sa en uppmärksam Theo;-))Vid det här laget var Molly så trött och mätt så hon smakade bara lite på tårtan, fann att den var god men sparas gärna till senare.Jag tar upp henne i famnen och hon slocknar sittandes rakt upp...
Under tiden som Molly vilade fikades det vidare och jag fick leka barista med vår espressomaskin. Idag hade vi tur, den var på toppenhumör och levererade perfekt kaffe i en strid ström.När kaffebegäret var stillat började gästerna så sakteliga troppa av. Några blev dock kvar, Bella och Kristofer, de ska ju med till Frida i morgon och William, så Maria skulle få lite "vuxentid"Då var det dags för mer mat! Middag, kyckling eller lax med klyftpotatis och Jensens Bøfhus' Favoritsås och direkt efter det, nattning av alla småtroll och faktiskt, alla stortroll också! En kul och intesiv dag har det varit, Mollys 1-års kalasdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...